FB

June 18, 2022 | 10:25

Komunikimi në çift: 9 strategji që duhen ndjekur

 

Komunikimi i mirë mund të ndihmojë në transformimin e një çifti të pakënaqur dhe të mërzitur në një çift të kënaqur dhe bashkëpunëtor. Komunikimi i keq, në fakt, është shkaku kryesor i humbjes së marrëdhënieve emocionale: ne mendojmë se problemet janë “çfarë” (çfarë ndodh, çfarë tha, çfarë bëri …) por në realitet ato janë “si” (si përballen ata me njëri-tjetrin ) çështjet, si shprehet një koncept, si trajtohet një çështje specifike …).

Ja 9 strategji për të pasur një komunikim të mirë me partnerin tuaj

1. Ndërveprimet nuk duhet të jenë të fajësuara. Akuzimi ose fajësimi i pakënaqësisë së tjetrit nuk të çon askund.

2. Shmangni debatin me këmbëngulje, veçanërisht nëse jeni në grahmat e emocioneve të forta.

3. Koha që duhet të gjithëve për të paraqitur idetë e tyre duhet të jetë pak a shumë e ngjashme. Prandaj është e ndaluar të ndërpritet tjetri derisa ai flet.

4. Pranoni që mund të ketë probleme për të kuptuar njëri-tjetrin, ndaj nëse partneri juaj nuk ju kupton, shpjegoni përsëri me fjalë të ndryshme!

5. Kini durim të dëgjoni dhe kuptoni vërtet veten tuaj përpara se të merrni një ide ose të bëni një gjykim.

6. Është e ndaluar të viktimizosh, ose të minimizosh idetë apo argumentet e tjetrit.

7. Shantazhi është i ndaluar (“nëse e bën këtë, atëherë unë …” ).

8. Ultimatumet janë gjithashtu të ndaluara (“kjo është hera e fundit që do t’ju them …” kërcënuese)

9. Përfundoni duke kërkuar një zgjidhje që merr parasysh atë që të dy ndjeni dhe mendoni.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi psicoadvisor.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top