Lifestyle

December 25, 2020 | 8:55

Krishtlindje, pesë stile frymëzuese për një tryezë të bukur

Intimiteti është fjala kryesore për këtë Krishtlindje, ku bashkësia duhet të braktiset në favor të mirëqenies kolektive dhe shëndetit. Dreka dhe darka do jenë në mënyrë rigoroze në shtëpi dhe pjesëmarrësit do të reduktohen në minimum: këtu është mënyra se si të festoni festën më të dashur duke vendosur një tryezë që shpërblen zgjidhje të thjeshta, por me efekt të madh.

Zgjidhni klasiken: e kuqja është ngjyra për ata që e duan traditën. Mbulesa tavoline, qirinj dhe zbukurime në stilin më klasik të Krishtlindjes: e kuqja është ngjyra që sjell fat dhe dëshira të mira, të cilat tani na duhet më shumë se kurrë.

Po, për të reja: tavolina speciale për ata që duan të eksplorojnë dhe të hapen përpara zgjedhjeve të reja. Po, për ngjyrat e errëta dhe kombinimet e pazakonta, të tilla si vjollca ose gri, të kombinuara me jeshilen halave të pishës ose të artën. Dizajni nuk njeh kufij.

Gjërat thelbësore: eleganca mund të shprehet edhe përmes disa elementeve të thjeshtë. Enët bardh e zi në mbulesa tavoline të bardha, ose kombinimet e frymëzuara nga Lindja janë të thjeshta dhe shumë të rafinuara.

Pastërtia: e bardhë si bora, si qumështi dhe si bardhësia e tryezës ku triumfojnë pjatat tradicionale. Nëse vëmendja duhet të përqendrohet në menu, ku janë protagoniste pjatat e shijshme për qiellzën, pjesa tjetër nuk duhet t’iu shqetësojë.

Luksi: pjatat familjare, gotat dhe takëmet, të vendosura zakonisht në dollapë dhe të ruajtura me xhelozi gjatë gjithë vitit, bëjnë një shfaqje të mirë në tryezën festive. Të paktën për një ditë ia vlen të trajtohesh si mbret, madje edhe brenda shtëpive tona, të çdo madhësie dhe lloji që të jenë.

 

Burimi / https://www.tgcom24.mediaset.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top