FB

May 13, 2022 | 8:40

Kuptimi i vërtetë i dashurisë së pakushtëzuar: Si të duash pa kushte…

Të gjithë duam dashurinë e vërtetë në jetën tonë, por a e dimë vërtet se çfarë është dashuria? Ndërsa koncepti i dashurisë ndryshon, kuptimi i dashurisë së pakushtëzuar shkon shumë më thellë sesa mund të mendojmë. Ja çfarë është dashuria e pakushtëzuar dhe si ndryshon nga dashuria e kushtëzuar.

love-2-696x364

Çfarë është dashuria e pakushtëzuar?

“Dashuria e pakushtëzuar nuk ka të bëjë aq shumë me mënyrën se si ne e pranojmë dhe durojmë njëri-tjetrin, sa ka të bëjë me zotimin e thellë që kurrë, në asnjë kusht, të mos ndalojmë së sjellësh të vërtetën me të meta se kush jemi njëri-tjetrit.” – Mark Nepo

Çfarë është dashuria me kusht?

Dashuria me kusht është krejtësisht e kundërta e dashurisë së pakushtëzuar. Në fakt, dashuria e kushtëzuar nuk është vërtet “dashuri” në kuptimin e vërtetë të fjalës, sepse ajo vjen nga egoja, jo nga zemra.

Si të përjetoni dashuri të pakushtëzuar

  1. Sa herë që përjetoni një emocion që nuk ju pëlqen, përqafoni atë, mos e largoni
  2. Praktikoni vëmendjen dhe lidheni me trupin tuaj
  3. Përqafoni mendimet dhe zakonet tuaja negative
  4. Pyesni veten: “A po i vendos kushte kësaj marrëdhënieje?”
  5. I jep dikujt diçka pa dashur asgjë në këmbim
  6. Bëhuni të vetëdijshëm për shkaktarët që ju bëjnë të mbylleni
  7. Fali të tjerët (dhe veten) dhe liro veten të lirë
  8. Praktikoni ta doni veten dhe të tjerët pikërisht “siç është”

 

 

Përgatiti K.I / Burimi themindsjournal.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top