FB

May 9, 2022 | 10:07

Kur partneri sillet në mënyrë jombështetëse ndaj jush, ju reagoni më fort ndaj gabimeve që bëni

Të qenit subjekt i sjelljeve jombështetëse nga një partner romantik duket se ndikon në mënyrën se si truri përpunon gabimet, sipas një studimi të ri. Gjetjet tregojnë se sjelljet jombështetëse lidhen me rritjen e reaktivitetit nervor pas kryerjes së një gabimi në prani të partnerit.

istockphoto-1305923351-170667a

“Në këtë studim, ne donim të eksploronim se si mesazhet mbështetëse dhe jombështetëse nga partnerët tanë romantikë ndikojnë në reagimet tona ndaj gabimeve që bëjmë, të cilat mund të na ndihmojnë të kuptojmë se si këto marrëdhënie kontribuojnë në gjëra të tilla si marrja e rrezikut, synimi dhe ankthi. shmangie.” Mostra përfundimtare për studimin përfshinte 20 pjesëmarrës (të cilët u rekrutuan nga kurset universitare të psikologjisë) dhe partnerët e tyre romantikë. Pjesëmarrësit kishin qenë në një marrëdhënie të përkushtuar me partnerët e tyre për rreth 1.29 vjet.

44bb51e71b031c1ca056efcfc18fd4d6

Palmwood dhe kolegët e saj zbuluan se sjellja jombështetëse shoqërohej me ndryshime në përpunimin e gabimeve. Pjesëmarrësit që perceptonin më shumë sjellje jombështetëse nga partneri i tyre prireshin të kishin rritje të përgjigjeve të ERN-së kur kryheshin gabime – por vetëm kur ishin ulur pranë partnerit të tyre. Kur partneri juaj sillet në mënyrë jombështetëse ndaj jush, ju prireni të reagoni më fort ndaj gabimeve që bëni. “Kjo mund të jetë për shkak se një partner jombështetës mund të jetë shumë kritik ndaj gabimeve tuaja, ose sepse ju mund të keni përvetësuar disa përgjigje vetëkritike si rezultat i dëgjimit të kritikave kaq shpesh nga partneri juaj. Kjo mund të ndihmojë në shpjegimin e lidhjes midis marrëdhënieve romantike jombështetëse dhe gjërave si ankthi, depresioni dhe ulja e arritjes së qëllimeve.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.psypost.org

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top