FB

November 20, 2021 | 8:09

Kur të kesh humbur nënën tënde, nuk do të ketë njeri që do të kujdeset për ty në të njëjtën mënyrë si ajo

Kur të kesh humbur nënën tënde, bota juaj do të ndryshojë. Do të zgjoheni një mëngjes me dhimbje fyti, do të përpiqesh t’ia tregosh një personi të dashur, por ai nuk do t’i kushtojë dhe aq vëmendje. Nëse nuk do të merrni një aspirinë apo të vendosni një shall, nuk do t’ju kalojë. Do t’ju duhet të mendoni për të, edhe pse e ke menduar më parë, por ajo nuk do të jetë aty duke ju pyetur dy herë në ditë se si shkoi, a të kaloi? Dhe, askush nuk do të interesohet vërtet për dhimbjen tënde të fytit, sepse është një dhimbje e thjeshtë fyti.

1

Do të zgjohesh një mëngjes nervoze, me një karakter të pamundur, duke iu përgjigjur keq dikujt, atëherë do t’ju duhet t’i kërkoni falje, sepse kështu funksionon, ndërsa ajo, nëna juaj, do t’ju kishte kuptuar dhe do t’ju thoshte se ju do edhe me temperamentin tënd, por të tjerët jo.

Do të marrësh avionë dhe sa herë që të ulesh në pistë, do të mendosh ta thërrasësh për t’ia thënë se mbërrite, sepse një nënë që e di që fëmija i saj është në avion, pret që ai të ulet, do të marrë frymë normalisht, përsëri.

Nëse nuk jeni diplomuar, martuar dhe apo nuk je bërë prind, gjysma e gëzimit që do të ndjeni në atë moment do të mbulohet nga hidhërimi që nuk mund ta ndani atë arritje me të.

Do të jetë e çuditshme të uleni në tryezën e Krishtlindjes dhe të kuptoni se askush nuk do të shohë në pjatën tuaj për të parë nëse po hani me oreks dhe askush nuk do t’ju shohë në sy për të parë nëse jeni i mërzitur apo i qetë.

Me këtë letër nuk dua të them që askush nuk do të të dojë, absolutisht. Thjesht dua të them që askush nuk do t’ju dojë aq sa e do veten, më shumë se veten.

Për aq kohë sa mundeni, kërkojini shumë gjëra nënës tuaj për kohën kur keni qenë të vogël, sepse atëherë askush nuk do të mund t’ju tregojë më shumë, por ajo di gjithçka për ju.

Do ta ndjeni afër në momentet më të papritura, do t’i dëgjoni zërin në momentet e përditshmërisë, i cili shpjegon se si të bëni një gjë të caktuar, por mbi të gjitha do ta kuptosh kur të ndihesh keq, dhe ajo do të jetë ngushëllimi juaj.

 

*Maria Messina, shkrimtare italiane

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi Rrjet

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top