FB

February 16, 2021 | 8:25

Ky meditim është një letër dashurie që pret të dërgohet

Nate Klemp dhe Kaley Klemp ju udhëzojnë përmes një praktike vizualizimi për të sjellë një ndjenjë mirënjohjeje në marrëdhënien tuaj dhe për tu rilidhur me partnerin tuaj.

Me kalimin e kohës mund ta gjejmë veten duke u larguar nga partnerët tanë. Ne mund të humbasim një mundësi për t’i treguar partnerit se sa e duam ose sa e vlerësojmë. Ndërsa ideja për të shkruar një letër dashurie mund të duket e vjetëruar, gjetja e kohës për të shprehur ndjenjat tuaja në një marrëdhënie është një akt që do të mbetet gjithmonë i rëndësishëm.

Për këtë praktikoni vizualizimin, imagjinoni se ju dhe partneri juaj jeni në fund të jetës tuaj. Ju keni pasur një sukses të shkëlqyeshëm së bashku. Dhe tani, është koha të thoni “lamtumirë”. Nga kjo perspektivë, ju do t’u shkruani një letër atyre. Por së pari, për t’ju ndihmuar të hyni edhe më thellë në këtë këndvështrim, ne ju inkurajojmë të dëgjoni meditimin radikal të bujarisë së letrës së dashurisë. Më poshtë jepen disa kërkesa, në rast se keni nevojë për frymëzim.

Ndërsa kaloni këtë praktikë, mendoni se çfarë doni të dijë partneri juaj? Si u dashurove? Cilat ishin disa nga momentet tuaja të preferuara së bashku? Për çfarë doni ta vlerësoni partnerin tuaj? Për çfarë do të marrë më shumë malli?

Një praktikë radikale e bujarisë së vizualizimit

1.Gjeni një vend të rehatshëm, ose nëse preferoni, mund të shtriheni me shpinë, me diçka për të mbështetur kokën dhe qafën.

2.Sapo të vendoseni, bëni disa frymëmarrje. Ndjeni peshën e trupit tuaj të mbështetur tek toka, mbyllni sytë dhe hiqni dorë nga çdo përpjekje për të kontrolluar frymën tuaj. Pastaj, lëshoni çdo stres ose tension që mund të mbani.

3.Imagjinoni veten dhe partnerin tuaj për shumë vite në fund të jetës tuaj. Ju jeni ulur së bashku në karriget e rehatshme të vendosura buzë një liqeni, një liqen që është aq i qetë sa mund të shihni pasqyrimin e horizontit në sipërfaqen e tij. Lëkura juaj është e rrudhur dhe flokët tuaj janë gri. Ju keni bërë një vrapim mahnitës së bashku. Ndërsa uleni së bashku, partneri juaj zgjat dorën për t’ju mbajtur; Është dita perfekte.

4.Nga ky këndvështrim, mendoni përsëri ditën kur të dy u takuat për herë të parë, mbani mend se ku ishit, me kë ishit dhe çfarë ndodhi. Dhe vëreni ndjenjën e mirënjohjes që ju fal takimi me njëri-tjetrin.

5.Tani, mendoni për ditën kur jeni martuar, ose nëse kjo nuk është e rëndësishme, për ndonjë ditë tjetër me kuptim. Paraqisni skenën. Mos harroni se kush ishte atje. Mos harroni se çfarë keni veshur dhe çfarë po ndieni në atë moment. Dhe mos harroni të vëreni ndjenjën e mirënjohjes.

6.Mendoni përsëri për një moment kur po luftonit, dhe partneri juaj u shfaq për t’ju mbështetur. Mund të jetë një vit i vështirë, një pushim nga puna, ose ndonjë pengesë tjetër e madhe. Mos harroni ku keni qenë, çfarë po ndieni dhe shikoni nëse mund ta përjetoni atë ndjenjë mbështetjeje. Dhe vini re përsëri, atë ndjenjë mirënjohjeje.

7.Mos harroni një moment historik që keni ndarë me partnerin tuaj. Mund të jetë lindja e një fëmije, fillimi i një biznesi, ose ndonjë arritje tjetër e madhe e jetës. Mos harroni ku ishit, paraqitni të dy së bashku, mbani mend se si ishte të festosh dhe të shijosh këtë moment. Dhe vëreni ndjenjën e mirënjohjes.

8.Tani kthehuni në ato dy karrige me fytyrë nga liqeni dhe kaloni minutën tjetër ose thjesht shijoni këtë përvojë mirënjohjeje dhe vlerësimi për partnerin tuaj.

9.Kur të jeni gati, bëni disa frymëmarrje të thella, çlodhuni edhe më shumë në këtë përvojë mirënjohjeje.

10.Pastaj hapni sytë dhe kthehuni në të tashmen ku jeni tani.

Dhe tani, shikoni nëse mund ta sillni këtë ndjenjë të ngritur mirënjohjeje dhe vlerësimi në detyrën përfundimtare, duke i shkruar partnerit tuaj letrën e dashurisë.

 

 

Burimi / https://www.mindful.org/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top