FB

February 16, 2021 | 8:30

5 gabime që shumë çifte i bëjnë pas seksit

Keni pasur një seancë intime me bashkëshortin tuaj. Ishte e mrekullueshme. Ose jo. Sidoqoftë, fundi i një gjëje është po aq i rëndësishëm sa fillimi dhe procesi.

Më poshtë janë 5 gjërat që ndoshta nuk po i bëni si duhet pas marrëdhënies intime me bashkëshortin tuaj:

 1. Nuk komplimentoni bashkëshortin tuaj nëse keni kaluar një kohë të mirë

Nuk është e drejtë të heshtni dhe ta lini bashkëshortin tuaj të pyesë nëse keni kaluar shumë mirë. Ndërsa është në rregull që partneri juaj të pyesë nëse keni kaluar shumë mirë, nuk duhet të jetë çdo herë. Lavdërimi i partnerit tuaj për një punë të bërë mirë jo vetëm që do t’i bëjë ata të ndihen mirë me veten e tyre, por gjithashtu ata do të presin me padurim një kohë tjetër të mrekullueshme me ju, e cila do të përmirësojë cilësinë e jetës tuaj seksuale.

Pse nuk i shprehni komplimentet për bashkëshortin tuaj? A është ndrojtja, apo thjesht nuk doni që ata të ndihen mirë me veten e tyre? Çfarëdo që të jetë, shprehja e kënaqësisë ndaj bashkëshortit tuaj do ta bëjë martesën tuaj një botë të mirë. Më besoni, po flas nga përvoja. Nëse nuk dini çfarë të thoni, më poshtë janë gjërat që mund të thoni pas një marrëdhënie romantike me bashkëshortin tuaj:

 • Kjo ishte mirë
 • Unë e doja atë
 • Ju ishit shumë mirë
 • Ju kishte marrë malli vërtet, apo jo?
 • Më ka marrë malli për këtë
 • Kjo ishte e mrekullueshme
 • Ju keni qenë shumë të mirë sot.
 • Ju jeni kampion!
 • Kjo ishte e jashtëzakonshme
 • Nuk do ta harroja këtë
 • Kjo duhet të zgjasë për një javë
 • Kam kaluar shumë mirë
 • Me të vërtetë më mungove
 • Nuk doja që të mbaronte
 • Unë të dua
 • Kjo ishte e veçantë
 • Ju dini si të më bëni të lumtur
 • Do ta doja përsëri
 • Le ta bëjmë atë përsëri / së shpejti
 1. Nuk thoni atë që dëshironi

Të mos flisni dhe të lini bashkëshortin tuaj të zhytet në një oqean hamendësimesh nuk është një zakon i mirë pas intimitetit. Unë e kuptoj që transmetimi i pakënaqësisë seksuale ndaj një bashkëshorti është i butë dhe i ndjeshëm; kryesisht sepse nuk duam të keqkuptohemi ose t’u lëndohen ndjenjat / egoja e tyre; sidomos nëse bashkëshorti është i pasigurt. Por nuk mund të heshtësh përgjithmonë dhe të shpresosh që gjërat të ndryshojnë pa thënë asgjë. Ju nuk duhet të vuani dhe të buzëqeshni.

Përgjigja e partnerit tuaj do të përcaktohet kryesisht nga mënyra juaj e qasjes. Nëse i afroheni bashkëshortit tuaj në një mënyrë të dashur, jo gjykuese dhe me humor, unë dyshoj se ata do të bënin një mal nga një urë. Unë e kam bërë këtë më parë, i dhashë burrit tim një sugjerim se si do të doja që gjërat të bëheshin. Ai pa arsyet me mua, u pajtua dhe ne e zbatuam atë.

Kjo është një arsye tjetër pse duhet ta komplimentoni bashkëshortin tuaj shpesh. Nëse e keni bërë këtë, ata nuk do t’i marrin ankesat tuaja personalisht. Ata nuk do të mendojnë se nuk keni pasur kurrë diçka të mirë për të thënë por vetëm gjëra negative. Ata nuk do të mendojnë se e keni më të lehtë të ankoheni sesa t’i komplimentoni. Kalimi i komplimenteve pozitive dhe transmetimi i pakënaqësisë suaj janë akte të komunikimit seksual që rrisin intimitetin.

Nëse nuk dini si të zgjidhni fjalët e duhura, mund të merrni parasysh sa vijon:

 1. Do të doja vërtet nëse ti / ne…
 2. Më pëlqen kur ti…
 3. Të dhemb kur…
 4. A mund të përpiqemi të…
 5. Do të doja që…
 6. Kam zbuluar se…
 7. A do të mbani mend nëse unë / ne…
 8. A keni dëgjuar për… (nëse doni të prezantoni diçka të re)
 9. Çfarë dini / mendoni për…
 10. Unë mendoj se…

Nuk mendoj se duhet të gaboni me ndonjë nga sa më sipër dhe sigurisht me qëndrimin e duhur.

 1. Ngritja menjëherë pas marrëdhënies

Nëse nuk keni diçka vërtetë urgjente për të bërë, të ngriheni menjëherë pas një kohe të mrekullueshme me bashkëshortin tuaj nuk është një ide e mirë. Kaloni të paktën një minutë ose dy për t’u zhytur në moment dhe shijoni çdo pjesë të tij. Lëreni të mbetet në kujtesën tuaj deri në momentin tjetër romantik që do të kaloni së bashku.

 1. Nuk e përqafoni bashkëshortin tuaj

Ashtu si pika e tretë, ju nuk duhet të largoheni nga bashkëshorti juaj pasi keni kaluar një kohë të mrekullueshme. Përqafimi i bashkëshortit tuaj për një minutë ose më shumë, nëse keni kohë, është një përvojë që nuk dëshironi ta humbni. Është një mënyrë kaq e shkëlqyeshme për tu lidhur me bashkëshortin tuaj.

 1. Marrja e telefonit tuaj menjëherë pas marrëdhënies

Bërja e kësaj do t’ju largojë mundësinë e mahnitshme të lidheni me bashkëshorten. Në këtë epokë dixhitale ku asgjë nuk duket se ka më shumë rëndësi se telefonat tanë, nuk është për t’u habitur që gjëja e parë për të cilën zgjasim dorën pas një kohe intime me bashkëshortin është telefoni ynë. Është e trishtueshme që zakonisht zgjedhim të lidhemi me hapësirën dixhitale sesa të lidhemi me bashkëshortët tanë. Telefonat tanë duhet të na afrojnë më shumë me bashkëshortët tanë dhe të mos krijojnë një hapësirë midis nesh. Nëse jeni fajtor për këto zakone pas intimitetit, shpresoj se do të punoni në to dhe do të shihni se si kjo do të përmirësojë martesën tuaj.

 

 

Burimi / https://olubunmimabel.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top