Dëshmi

February 3, 2018 | 11:15

Lindje e rrallë, ndodh një në 625 milionë raste

Deri më tani, si Veronica ka vetëm 12 raste të regjistruara në botë.

Kohët e fundit, në Sibir është raportuar një rast i pabesueshëm i shtatëzanisë i cili pothuajse gjithmonë është jashtë injektimit, por këtë herë foshnja arriti të mbijetojë. Një refugjate Ukrainase nga provinca Donbas, 31-vjeçarja arriti të sjellë në jetë foshnjen e saj nga një shtatzëni e tillë dhe pa ekzaminimin e mjekut.

Foshnja është mirë dhe quhet Veronica. Emri do të thotë “ai që fiton”, emrin e mori nga vet rasti pasi vetëm një në 625 milionë foshnje ka sukses në mbijetesën e shtatzënisë ad-bone.

Foshnja u konceptua natyrshëm, por nuk u zhvillua në mitër, por jashtë saj. Shtatzëni të tilla përfundojnë me abortin nëse është një shtatzëni e hershme.

Operacioni është kryer nga nje ekip prej 10 mjekësh. Operacioni ishte kompleks dhe shumë i rrezikshëm. Por dy prej tyre fituan gjithçka.

– Kuptuam se operacioni ishte i suksesshëm kur fëmija filloi të qante – tha Dr. Marat Zaziev, një nga mjekët që mori pjesë në lindje.

Si nëna dhe vajza janë të sigurt dhe të shëndetshëm.

Sipas mediave ruse, mjekët tani po eksplorojnë arsyen për shtatzëninë e natyrshme që ka çuar në zhvillimin e një foshnje jashtë mitrës dhe rasti i saj do të vazhdojë të konsiderohet nga qarqet shkencore dhe mjekësore.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com