FB

November 17, 2021 | 8:05

Lumturia në familje, si ta ndërtoni atë në 12 hapa

Jeta familjare është e ndërlikuar plot gëzim por edhe çështje të ndërlikuara që duhen zgjidhur së bashku. Sa më shumë njerëz të jetojnë në familje, aq më të mëdha janë shanset për të mbështetur njëri-tjetrin. Por qetësia nuk është një çështje automatike. Lumturia në familje duhet të ndërtohet me përkushtim, duhet ta dëshirosh me çdo kusht që të kesh mundësinë ta shohësh të realizuar. Vetëm shikoni për recetën e duhur e cila nuk është universale.

Ja se si ta ndërtoni atë, me durim, në 12 hapa.

 1. Kërkoni qetësi personale për t’i përcjellë lumturinë çdo anëtari të familjes.
 2. Ndani përgjegjësitë dhe angazhimet e përditshme të diferencuara sipas moshës.
 3. Jini të kënaqur, pasi lumturia nuk është e vazhdueshme, por përbëhet nga momente të vogla besimi tek vetja dhe të tjerët.
 4. Flisni shumë, komunikoni disponimet tuaja, sepse vetëm duke treguar ndjenjat tuaja mund të krijoni një marrëdhënie të ngushtë dhe të ndihmoni njëri-tjetrin.
 5. Ndani momentet e lojës dhe aktivitetet në grup për të çliruar tensionin dhe për t’u ndjerë gjithmonë afër edhe në kohën e lirë.
 6. Bëni pjesën tuaj për të mbajtur familjen të bashkuar: marrëdhënia mes fëmijëve është gjithashtu e rëndësishme për krijimin e lidhjeve të forta.
 7. Mundohuni të mos jeni të pakënaqur për të mirën tuaj dhe të njerëzve që jetojnë pranë nesh.
 8. Vlerësoni kontributin e të gjithëve dhe mos kërkoni perfeksionin sepse e rëndësishme është të merrni pjesë në ndërtimin e një njësie familjare solide.
 9. Kushtojini një pjesë të ditës për të bërë atë që na pëlqen, për të ushqyer pasionet, pa u futur në një rol që mund të lodhë.
 1. Të menduarit për partnerin dhe jo vetëm për nevojat e fëmijëve për të ndarë momentet në çift: kjo shërben për të lumturuar të gjithë bërthamën.
 2. Mësoni të kërkoni mbështetje nga të tjerët, pa u mbyllur apo heshtur. Familja ka lindur për qëllimin e ndarjes, jo për t’u izoluar në problemet e tyre.
 3. Edukimi i fëmijëve për të mbështetur njëri-tjetrin, për të komunikuar, duke u shpjeguar se njerëzit që do t’i mbështesin deri në fund të ekzistencës së tyre janë vëllezër, burime të çmuara.

 

Burimi / https://www.donnad.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top