FB

November 17, 2021 | 8:05

Ndiqni këto këshilla për t’u larguar njëherë e mirë nga ata që nuk ju duan

Vjen një moment në jetën tuaj kur duhet të përmblidhni dhe të pyesni veten nëse jemi vërtet të lumtur.

Lumturia përbëhet nga gjëra të vogla, qëllime, momente por mbi të gjitha nga njerëzit. Megjithatë, disa prej tyre jo vetëm që nuk mund të na bëjnë të lumtur, por edhe na lëndojnë deri në atë pikë sa të na bëjnë të humbasim besimin në vetvete.

11

Është e qartë se qëndrueshmëria në jetën tonë e njerëzve që nuk na duan, nuk mund dhe nuk duhet të tolerohet gjatë, ndaj gjëja më e mirë për të bërë është t’i distancojmë ata. Nuk është e lehtë, pasi në shumicën e rasteve është dikush që është veçanërisht i afërt me ne dhe për të cilin ndjejmë dashuri.

A mund ta heqim qafe këtë peshë emocionale njëherë e përgjithmonë? Absolutisht që po, thjesht ndiqni këto këshilla dhe do të ktheheni për të rimarrë jetën tuaj!

 

Bëhuni të vetëdijshëm për problemin

Mund të duket e parëndësishme, por përpara se të heqim dikë të dëmshëm, duhet të ndërgjegjësohemi se ai dikush është i pranishëm në jetën tonë. Nuk është e lehtë, të kuptojmë se diçka për të cilën ne kujdesemi në të vërtetë na lëndon është një proces që kërkon kohë, por, pasi të ndërmerret, është një luftë e vështirë.

 

Mos u ndjeni në faj

Ndjenja e fajit është ndjenja më e zakonshme kur duhet të shkëputeni me dikë; është normale, madje njerëzore, por kjo nuk do të thotë që kjo ndjenjë duhet t’ju pushtojë. Ndjenja e vetme e fajit që duhet të ndjeni është ndaj vetes, nëse vazhdoni t’i lejoni ata që nuk ju duan të qëndrojnë në jetën tuaj.

00

Mos e fajësoni veten

Nëse dikush nuk na do apo nuk na vlerëson, faji nuk është i yni, kështu që është e kotë të pyesim veten nëse diçka nuk është në rregull apo nëse jemi vetë përgjegjës për qëndrimin e dikujt tjetër. Nuk është kështu, secili është përgjegjës për veprimet e tij dhe nëse dikush nuk na respekton problemi është vetëm i tij.

 

Rimendo gjithçka që ju bëri keq

Si këshillë mund të duket pak mizore, por, na besoni, është ndoshta më e dobishme nga të gjitha. Mendimi për çdo moment në të cilin personi tjetër na ka lënduar, do të forcojë vullnetin tonë për të mos dashur që t’i kemi më të pranishëm në jetën tonë. Të kujtojmë gjithçka që është e gabuar në një marrëdhënie, qoftë ajo dashuri apo miqësi, do të na ndihmojë të marrim vendimin përfundimtar për t’u larguar pa mendime të dyta.

 

Përballuni me dikë nga jashtë

Shumicën e kohës, në marrëdhëniet personale, kemi të ashtuquajturën “proshutë në sy”, kështu që mund të mos jemi në gjendje të shohim disa sjellje të gabuara ndaj nesh. Mënyra më e mirë për të hapur sytë është të përballemi me një person të jashtëm. Le të përpiqemi t’i tregojmë atij për situatën që po përjetojmë dhe të dëgjojmë mendimin e tij, ai do të jetë objektiv dhe i sinqertë.

 

Bëj hapin e madh: largohu

Pasi të jeni bërë të vetëdijshëm për problemin, është koha për të vepruar. Le të largohemi pa keqardhje nga ata që nuk na duan, nga ata që na bëjnë të vuajmë dhe të ndihemi keq. Të mos kthejmë kokën pas dhe mbi të gjitha të mos harrojmë kurrë se duhet ta duam njëri-tjetrin. Personi i parë për të cilin duhet të mendojmë jemi gjithmonë dhe vetëm ne, nuk është një fjalim egoist por, përkundrazi, një dashuri e thellë për veten.

 

Shijoni lumturinë tuaj

Si ndihesh, të jesh i lirë nga një prani e rëndë dhe e dëmshme? Mirë apo jo? Le të shijojmë çdo moment të kësaj lumturie të përtërirë personale dhe sa herë që hasim dikë toksik, le të përpiqemi të kujtojmë se si është të jesh në paqe me veten. Kështu e bëjmë çdo përvojë të kaluar një mësim për të ardhmen, në mënyrë që të mos hasim në të njëjtat gabime.

 

Të dashur lexues, ka vetëm një jetë, ndaj le të mos e humbim atë për njerëz që nuk do të bëjnë kurrgjë për të mirën tonë.

 

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi aprilamente.info

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top