FB

May 11, 2022 | 11:44

Mbajtja e dashurisë gjallë: Jo më një ‘shok qelie’, por një shpirt binjak

Mbajtja gjallë e dashurisë në një marrëdhënie kërkon komunikim dhe vëmendje të duhur. Përndryshe, marrëdhëniet binjake shpirtërore mund të bëhen edhe marrëdhënie “shoku qeli” dhe këmbëngulëse. Pra, partneri juaj është shok shpirti apo shoku juaj i qelisë?

loving-communication

Të jesh në një marrëdhënie me shpirtin binjak nuk do të thotë se do të jetë e lehtë. Edhe në një marrëdhënie të përkushtuar, ajo kërkon vëmendjen dhe kohën tonë të pandarë. Është e dhimbshme të jesh në një marrëdhënie ku komunikimi nuk është prioritet: ai që do më shumë mund të duket si armik. Një mungesë e tillë e mirëkuptimit të ndërsjellë nuk është e zbatueshme për empatitë nëse duan të ndihen mirë.

Për të qenë mjaft të rehatshëm për t’u larguar dhe për të qenë real me një shpirt binjak, këtu janë disa këshilla:

1. Vendosni kufij të shëndetshëm në lidhje me kërkesat tuaja për kohën dhe energjinë, të tilla si “Do të doja të dilja jashtë, por vetëm për një orë”.

2. Shprehni nevojat tuaja autentike të tilla si “Dua të kaloj pak kohë vetëm tani” ose “Kam nevojë që ju të dëgjoni vërtet atë që ndiej për__”.

3. Për të gjetur ekuilibrin, dëgjoni emocionet e partnerit tuaj me zemër të hapur dhe partneri juaj mund të dëgjojë tuajat. Pikërisht atëherë bëhet e mundur intimiteti i vërtetë.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi themindsjournal.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top