FB

September 13, 2021 | 8:35

Më thuaj a të bien erë nënsqetullat, të të them çfarë ushqimi ha!

Nga Diola Dosti, nutricioniste

Nënsqetullat janë shtëpia e nodujve limfatikë (shumë të çmuar) të cilët ndihmojnë në filtrimin e mbetjeve nga trupi jonë. Kur ne i ‘veshim’ ato me deodorantë, antidjersë të mbushur me kimikate si alumin, SLS (Sodium Laurenth Sulfate) etj, këto kimikate ‘rrjedhin’ në noduset limfatike dhe qarkullimin e gjakut, duke ia ‘zënë frymën’ sqetullës tuaj.

3Jo vetëm kaq, por aty mund të grumbullohen baktere, toksina, mbeturina që rrisin riskun për kancer të gjirit. Ky kombinim me metale të rënda, i grumbulluar me kalimin e viteve, ushqimi i përpunuar, stresi, disbioza e zorrëve, mungesa e gjumit dhe mungesa e ujit cilësor, kontribuon në aromën jo të mirë të nënsqetullave tuaja.

Ç’të bëjmë?

-Hapi 1: Blini një deo sa më pak toksik.

-Hapi 2: lahuni sa më shpesh. Deo nuk zëvendëson dushin!

-Hapi 3: Bëni detox (p.sh. vetëm me ujë ose lëng selinoje ose fruta)

 

Burimi Mësimet e Diolës

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top