FB

November 29, 2021 | 8:02

Mendimi magjik / Jetoni në maksimum dhe si të doni, bëni atë që dëshironi dhe jo atë që ju imponohet apo ju detyrohet!

Mendimi magjik është një mendim pozitiv që ndihmon për të rifituar mirëqenien dhe qetësinë. Është një mendim dinamik sepse ju lejon të kaloni nga një fazë apatie dhe depresioni në një fazë më diellore, pozitive dhe optimiste. Por jo vetëm për ata që po kalojnë një periudhë të trishtuar apo veçanërisht fatkeqe, edhe momentet “jo” të çdo dite mund të krijojnë situata të pakëndshme, ku ndikohet gatishmëria jonë, duke sjellë ankth dhe paranojë.

2

Pikërisht në këto faza është e dobishme të përqendrojmë mendjen tonë në mendime pozitive, optimiste, të vetëvlerësimit dhe vlerës, të cilat ndikojnë pozitivisht në emocionet tona duke u bërë kështu magjike.

Të jesh në gjendje të fokusohesh te pozitiviteti nuk është gjithmonë e lehtë, por një angazhim i vogël sigurisht që jep rezultate të mira, duke u mësuar me të na ndihmon të reduktojmë kohët e reagimit dhe krijimin e fazave pozitive.

Për ta bërë këtë, duhet të trajnojmë mendjen tonë për pozitivitet.

Përballë një situate të vështirë apo të paparashikuar, duhet të reagojmë menjëherë, duke kërkuar një zgjidhje që i përshtatet rastit dhe e zgjidh problemin. Nëse nuk gjejmë menjëherë, të mos krijojmë panik por të armatosemi me durim dhe vullnet të mirë, situata do të vijë me siguri.

Atëherë, është e nevojshme të japim një vizion të botës dhe të jetës së përditshme që është më optimist se zakonisht, nëse na mungojnë gjërat, ne i drejtojmë mendimet tona drejt gjithçkaje që kemi, nëse duam diçka, mendojmë se nëse vendosim shumë vullnet dhe këmbëngulje, herët a vonë do ta arrijmë.

Nëse një ngjarje na privon nga diçka, le të kuptojmë se nuk është e pazëvendësueshme dhe se mund të gjejmë gjithmonë një alternativë.

E vetmja gjë që nuk zëvendësohet lehtësisht, janë njerëzit që i kemi dashur apo që kemi qenë miq, por edhe aty, pas fazës së dhimbshme të privimit, i marrim mendjen lokale të gjitha gjërave të bukura që na ka dhuruar jeta, momente magjike për të kujtuar apo rrethanat që na bënë më të mirë në pozitivitetin e tyre.

Edhe në një histori të trazuar dhe të përfunduar ka momente në të cilat ishim krenarë për veten dhe në të cilat ndiheshim të lumtur dhe të kënaqur. Këto janë ndjesitë që duhen kërkuar dhe rizbuluar në mënyrë që të nxjerrim në pah vetëm aspektet pozitive dhe të përpiqemi të harrojmë.

1

Shumë e dobishme në një situatë kritike mund të jetë mbajtja e një ditari, ku shkruhen të gjitha emocionet që përjetohen, pastaj rileximi i tyre dhe puna mbi to, sikur duhet të rindërtonim veten duke u nisur vetëm nga të mirat dhe duke hedhur poshtë të këqijat. Po aq e dobishme është të kemi objektiva, të arritshëm dhe brenda mundësive tona, të cilat na japin kënaqësi të menjëhershme. Ato që është e pamundur të arrihen në afatgjatë krijojnë vlerë negative dhe ndjenjë dështimi, duke na penguar të realizojmë të gjithë potencialin tonë.

Jetoni në maksimum dhe si të doni, bëni atë që dëshironi dhe jo atë që ju imponohet apo ju detyrohet.

Liria nuk është vetëm në mendime, por edhe në veprimet që janë pasojë e tyre, realizimi i tyre është burim kënaqësie të pamasë dhe rrit vetëvlerësimin tonë.

Mendimi pozitiv duhet të bëhet një shoqërues i përditshmërisë, i cili na mbështet në çdo moment kritik apo moment dëshpërimi dhe që di të na japë gëzimin e të jetuarit dhe të dashurisë për veten.

Nëse kërkimi i një mendimi pozitiv bëhet i vështirë, ne përpiqemi të marrim ndihmë nga miqtë dhe njerëzit e dashur për të parë pozitivitetin që na rrethon, duke hedhur poshtë njerëzit negativë që shohin gjithmonë të keqen dhe që nuk bëjnë gjë tjetër veçse kritikojnë vazhdimisht dhe në mënyrë të papërshtatshme.

Njerëz të tillë duhet të largohen sepse janë burim i pakënaqësisë dhe pakënaqësisë së vazhdueshme. Le të heqim qafe çdo gjë që është negative për ne për të parë vetëm bukurinë që është brenda dhe jashtë nesh, sigurisht që do të jetë më e lehtë dhe burim përfitimesh të mëdha.

Nëse miqtë dhe të dashurit nuk janë të mjaftueshëm, gjithmonë mund t’i drejtoheni një profesionisti i cili, si një person i jashtëm për ju dhe punët tuaja, do të kuptojë se si t’ju qetësojë.

Të kërkosh ndihmë edhe kur nuk ke një problem serioz dhe paaftësues është gjithmonë një burim mirëqenieje, ajo mirëqenie që i jep ekzistencës sonë një shije të ndryshme, magjike dhe pozitive.

Është e kotë të qëndrojmë të ankoruar pas mendimeve që krijojnë stres dhe ankth, le të çlirohemi nga ankthi duke përdorur mendjen tonë të mrekullueshme dhe shëruese, le të përdorim veten si burim të mirëqenies dhe qetësisë sonë.

 

*Marilena Cremaschini, eksperte në grafologji, kriminologe, konsulente, trajnere

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi Blogu i autores

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top