Këshilla & Arsye

November 14, 2020 | 8:18

Mënyra më e mirë për t’u dukur shumë më të rinj se mosha juaj

Është dëshira e të gjithëve që të jenë në gjendje të duken më të rinj, t’i bëjnë të tjerët të pyesin veten kur mësojnë moshën, të na komplimentojnë për pamjen tonë. Epo, të qëndroni të rinj është e mundur dhe kjo gjë arrihet përmes disa mënyrave.

Secili stilin e tij

Në këtë fushë të gjithë kanë sekretet e tyre të vogla. Duhet thënë gjithashtu se jo të gjithë janë njësoj dhe nuk lind me të njëjtat karakteristika somatike. Ka nga ata që kanë një lloj fytyre që i bën natyrshëm më të pjekur, ndërsa të tjerët ruajnë tipare rinore, edhe me kalimin e viteve.

Elementet që ju bëjnë të plakeni

Ekzistojnë një sërë faktorësh që ju bëjnë të plakeni më herët. Midis këtyre problemet, të tilla si tensioni dhe stresi, mungesa e gjumit, ngjarjet dhe situatat e vështira në jetë, etj. Një mënyrë për ta mbajtur mendjen tuaj të re është të dini të përballeni me situatat në një mënyrë pozitive, pa e lënë veten të pushtoheni nga dëshpërimi. Qëndrimi mendor është i rëndësishëm, sepse reflektohet gjithashtu në trupin tonë. Qëllimi është që të jemi në gjendje të mbajmë ekuilibrin mendor pa iu nënshtruar frikës ose duke u kapur nga lakmia. Një fytyrë e re pasqyron padyshim një mendje të hapur dhe të ekuilibruar.

Roli i gjumit

Vitet e fundit, gjumi konsiderohet gjithashtu një faktor shumë i rëndësishëm për cilësinë e jetës. Gjumi i mjaftueshëm dhe me cilësi të mirë sjell përfitime të padiskutueshme për sa i përket ekuilibrit hormonal, rregullon metabolizmin dhe mbi të gjitha, e mban trurin të ri. Ata që flenë nga 8 deri në 9 orë gjatë 24 orëve dhe me një gjumë të mirë dhe të patrazuar, janë të garantuar jo vetëm për të qëndruar të “rinuar”, por për të jetuar më gjatë.

Ushqyerja

Ushqimi luan gjithashtu një rol thelbësor në rininë e lëkurës. Shumë produkte që blini janë të pasura me kimikate, të cilat përkeqësojnë funksionin e organeve dhe futin shumë toksina në trup, të cilat krijojnë degjenerim qelizor. Në vend të kësaj, ushqimi i vetes me produkte me cilësi të mirë, na lejon të asimilojmë të gjitha substancat e dobishme, të cilat plotësojnë nevojat e trupit tonë.

Pak ushtrim fizik

Një minimum i aktivitetit fizik është gjithashtu i rëndësishëm për të qëndruar në formë. Për ata që nuk mund të bëjnë sport, një shëtitje e përditshme 30 minutëshe është shumë e dobishme. Riaktivizon qarkullimin në nivelin kapilar dhe ndihmon trupin të detoksifikohet.

Produktet kozmetike

Nëse ndiqni këto këshilla, atëherë përdorimi i produkteve specifike sigurisht që mund të na ndihmojë të përmirësojmë pamjen tonë. Midis këtyre, përparësi duhet t’u jepet produkteve me origjinë bimore, sepse ato janë më të ngjashme me gjendjen tonë biologjike. Si përfundim, jo vetëm që është e mundur të dukesh më i ri por është një mënyrë që të gjithë ta shijojnë jetën më mirë.

 

 

Burimi / https://www.proiezionidiborsa.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top