FB

September 16, 2021 | 8:05

Miqësia e vërtetë i mbijeton stuhive

Miqësia jonë ka kaluar kohë të vështira, por besimi në dashurinë tonë na ka ndihmuar t’i kapërcejmë ato. Më në fund e kuptova. Marrëdhëniet e vërteta mund të testohen nga rrethanat. Sidoqoftë, në fund, asgjë dhe askush nuk mund të hyjë midis tyre. Mund të ketë një pauzë, por melodia do të pasojë dhe do të jetë më e fortë, më energjike dhe më e bukur.

Kur as nuk kishim menduar se sa të fortë mund të ishim së bashku, hoqëm çdo dyshim. Pastaj, ne mbajtëm duart dhe vazhduam të përqafohemi derisa stuhia të qetësohej. Frika jonë u bë forca jonë.

Vlera e miqësisë

E vërteta është se këtë mund ta them falë vlerës së mrekullueshme të miqësisë. Është një ndjenjë lumturie dhe krenarie që e merrni nga kultivimi i diçkaje të përjetshme, të pastër dhe të sinqertë. Në fund të fundit, nuk do të ketë kurrë një lidhje kaq unike sa ajo që zgjat që nga fëmijëria ose brenda një familjeje. Ne kemi jetuar gjithçka dhe na kanë ndodhur miliona gjëra. Sidoqoftë, vlera e miqësisë vjen nga ndarja e përvojave dhe njohurive. Nuk mund të ekzistojë veç e veç dhe forcohet nga të qenit së bashku.

“Pa e kuptuar, ata kishin shtrënguar duart dhe dëgjonin në heshtje. Secili nga të dy e dinte që tjetri ndiente të njëjtën gjë: gëzimi i gjetjes së një shoku.” -Michael Ende

Lidhjet e sinqerta nuk duhet të prishen

Me ty, kam një dëshirë të fortë që lidhja jonë e sinqertë të mos prishet kurrë. Ti dhe unë e dimë më mirë se çdo gjë që nuk ishte e lehtë të kapërceje përplasjen në rrugë. Sidoqoftë, jemi këtu, mirënjohës që jeta na ka mbajtur në të njëjtën anë. Dramë, zënka, keqkuptime, gënjeshtra të vogla të parëndësishme… ato nuk ndodhën me qëllim. Ne jemi njerëz. Është normale që ne e kemi përjetuar këtë. Sidoqoftë, pavarësisht kësaj, ne kemi mësuar të ecim përpara së bashku.

“Detyra jonë më e vështirë si miq është të ofrojmë mirëkuptim.” -Robert Braul

A ju kujtohet kur na u desh të përballemi me atë lajm tragjik? Ne e bëmë atë së bashku, dorë për dore. Ne e përballuam stuhinë dhe ishim më të fortë sepse kishim njëri -tjetrin. Jeni ju që më mësuat se falja i kapërcen veprimet që dëmtojnë edhe sikur të mos ishin të destinuara për ta. Më keni thënë se dashuria mund të jetë më shumë se fyerje, se empatia është më e fortë se krenaria dhe se distanca është thjesht një mirazh në miqësi.

Të kesh një mik do të thotë gjithashtu të jesh një i tillë

Unë e di se ajo që kemi është e mundur sepse është e vërtetë dhe ne nuk e kemi humbur besimin. Gjithashtu, e di që një nga çelësat është që ne dimë të jemi miq me veten. Në fund të fundit, nuk mund të jeni miq me një person tjetër nëse nuk mund të jeni së pari shoku juaj. Të kesh një mik do të thotë të jesh mik, si me veten ashtu edhe me personin tjetër. Kjo është ajo që ne bëjmë aq mirë.

“Një mik është një nga gjërat më të bukura që mund të kesh dhe një nga gjërat më të mira që mund të jesh.” -Douglas Pagels

Nuk kemi nevojë të falënderojmë njëri -tjetrin. Të duash njëri -tjetrin dhe ta tregosh këtë dashuri është e mjaftueshme. Dhe ne të dy e dimë se nuk do të ketë stuhi, asnjë ngjarje, asnjë konflikt që nuk mund ta kapërcejmë së bashku.

 

 

Burimi / https://exploringyourmind.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top