FB

March 30, 2021 | 8:22

Mirësia e shumtë dhemb. Ajo lind njerëz mosmirënjohës

Përgatiti Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

 

I toleruat gjërat në emër të dashurisë. Zeron veten për të shënuar të tjerët. Dhe e gjithë kjo me arsyetimin për të mos pikëlluar, për të mos lënduar, për të mos dhembur të tjerët.

2

Edhe nëse ju kishit dhimbje çdo ditë. Edhe nëse i mbytët lotët në jastëk çdo natë, të mos lejonit që lotët tuaj të dëgjoheshin.

Edhe pse zgjoheshit çdo mëngjes me sy të kuq nga të qarët për të luajtur kllounin për të gjithë ata që u mbështetën te ju.

Edhe nëse i përgjigjeni gjithçka mirë pyetjes se “Çfarë bëni?”. Dhe pse e gjithë kjo? Për të vjedhur energji nga fuqia juaj. Për të marrë gëzim nga gëzimi juaj. T’ju thajnë mendërisht, emocionalisht dhe të qëndroni të pajetë dhe të ngulni sytë në hapësirë. Një boshllëk që ishte shpërblimi për të mirën që u bëtë. Dhe kur erdhi koha që u rrëzuat, nuk ishte atje asnjë t’ju ngrinte lart.

Askush nuk ishte aty për t’ju përqafuar e për t’ju qetësuar. Dhe tani që keni luftuar, keni arritur të riktheheni në këmbët tuaja, u rishfaqën sepse pa ju nuk janë asgjë. Mbyllu derën! Kjo është ajo që ata meritojnë. Mos u tërhiqni, mos u përpiqni t’i mbani sepse ato do t’ju kafshojnë përsëri.

Shtrëngoni grushtin tuaj, pyesni veten se sa shumë keni kaluar për shkak të tyre për të arritur këtu ku jeni.

Falini ata, por mos harroni! Sepse nëse mbeteni vetëm, ata do t’ju gjunjëzojnë përsëri. Jo sepse ato janë më të fortë, por sepse ti vazhdon të jesh njerëzor. Dhe ky është ndryshimi midis jush.

Ata janë në anën tuaj për të përfituar nga ju dhe ju jeni në anën e tyre për t’i ndihmuar ata.

Asgjë. Më vjen keq, por mos e harroni këtë. Mirësia e shumtë dhemb. Ajo lind njerëz mosmirënjohës. Dhe sa më shumë t’i ushqeni ata, aq më shumë kanë uri.

Kaloni kohën tuaj dhe ofrohuni atyre që e meritojnë. Atyre që njohin ofertën tuaj dhe qëndruan të denjë pranë jush..!

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top