FB

September 14, 2021 | 8:34

Një frymë bashkuese është e nevojshme për të qëndruar së bashku. Por mjerisht! 

Çështjet e veshkave mund të zgjasin me muaj pasi pacientët shërohen nga infeksionet fillestare të koronavirusit dhe mund të çojnë në një reduktim serioz gjatë gjithë jetës së funksionit të këtij organi jetik në disa pacientë, sugjeron një studim i rëndësishëm.

1

Studimi, i botuar në Gazetën e Shoqërisë Amerikane të Nefrologjisë, zbuloi se pacientët më të sëmurë me Covid ishin fillimisht, të përjetonin dëmtime të zgjatura të veshkave. Por edhe njerëzit me infeksione fillestare më pak të rënda mund të jenë të prekshëm.

 “Ju shihni vërtet, në të gjithë bordin, një rrezik më të lartë të një sërë ngjarjesh të rëndësishme të lidhura me veshkat,” tha Dr. F. Perry Wilson, nefrolog dhe profesor i asociuar i mjekësisë në Yale, i cili nuk ishte i përfshirë në studim.  “Dhe ajo që ishte veçanërisht goditëse për mua ishte se këto vazhduan.

Pra jo vetëm, por që nga fillimi i pandemisë, mjekët kanë gjetur se njerëzit që sëmuren shumë me Covid-19 shpesh përjetojnë probleme me veshkat, jo vetëm dëmtimet e mushkërive që janë shenja dalluese e sëmundjes. Ky është qëndrimi i Pam Belluck, shkrimtare e shëndetit dhe shkencës, nderimet e të cilës përfshijnë ndarjen e një Çmimi Pulitzer dhe fitimin e Çmimit Nellie Bly për Historinë më të Mirë të Faqes së Parë. Ajo është autore e “Praktika e Ishullit”, një libër për një mjek të pazakontë.

Po ashtu vaksinat kundër Covid-19 vazhdojnë të ofrojnë mbrojtje të fortë kundër sëmundjeve të rënda dhe shtrimit në spital, sipas hulumtimit mbi më shumë se 1.000.000 njerëz. E botuar sipas në The Lancet Infectious Diseases.

2Përgatiti Albina Hyseni, studiuar për administratën publike, marrëdhëniet ndërkombëtare dhe studimet evropiane. Njohuri të gjera psikologjike, teknike farmaceutike

Ndërsa unë them, duke parë edhe në gjendjen aktuale në të cilën jemi tani në vendin tonë,  se në shumë raste një frymë bashkuese është e nevojshme për të qëndruar së bashku. Por mjerisht, shumë nga njerëzit e kanë humbur atë shpirt dhe janë ndarë, duke u rrëmbyer nga disa forca të jashtme që i ka bërë të luftojnë me njëri-tjetrin pa logjikë të shëndoshë. 

Ndërsa kafshët dhe zogjtë nuk kanë territor, as interesa vetjake dhe as egoizëm si në kësi rastesh për të luftuar, përveç ushqimit.

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top