FB

June 3, 2022 | 9:33

Njerëzit e pasionuar: Çfarë i bën ata kaq të ndryshëm?

Personat e pasionuar e shohin jetën si një frut që duhet shtrydhur në maksimum. Ata na frymëzojnë dhe shpeshherë edhe na lodhin. Kjo për shkak se shtysa dhe motivimi i tyre është aq i tepruar dhe i ndezur saqë është e vështirë të vazhdosh me ta. Megjithatë, ata dallohen për forcat e tyre unike psikologjike.

Çfarë i dallon njerëzit e pasionuar nga ne të tjerët?

Njerëzit e pasionuar lidhen me jetën me entuziazëm të madh

Një dimension që përcakton njerëzit e pasionuar është entuziazmi. Në të vërtetë, duket se nuk ka rrugë të mesme për ta. Ata ose janë të mahnitur nga diçka ose janë të mërzitur me të, ose të zhytur thellë në ndonjë projekt ose në një tjetër, ose duke u ngjitur në mure me zhgënjim të madh. Ata janë aktivë, proaktivë, shumë kureshtarë, eksplorues të lindur dhe dashamirës të inovacionit.

Këmbëngulja dhe rezistenca janë karakteristikat e tyre kryesore

Njerëzit e pasionuar e dinë se jeta mund t’i pengojë në çdo moment. Ata janë të vetëdijshëm se nuk do të arrijnë vazhdimisht atë që duan, por nuk dorëzohen. Nëse është e nevojshme, ata thjesht do të shkojnë në rrugën e gjatë. Ata do të pranojnë se mund t’u duhet të pengohen një mijë herë, por do të mësojnë nga çdo gabim, duke arritur kështu motivimin, qëndrueshmërinë dhe guximin gjatë rrugës.

Ata kultivojnë optimizëm

Njerëzit e pasionuar posedojnë optimizëm të shëndetshëm dhe kuptimplotë. Ata nuk e shohin jetën përmes syzeve rozë, por përkundrazi, bëjnë përpjekjen mendore shumë të nevojshme për të parë zgjidhjet për çdo problem. Ata janë llojet e njerëzve që kanë shpresën dhe dëshirën e tyre të rrënjosur për të shkëlqyer, pavarësisht nga rrethanat.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi exploringyourmind.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top