FB

January 27, 2023 | 9:46

Njerëzit që mbeten gjithmonë pas janë më të suksesshëm dhe jetojnë më gjatë

Të gjithë kemi një mik që është vonë për të gjitha takimet. Ndonëse disa njerëz krenohen me sjelljen e mirë që përfshin përpikmërinë, disa njerëz thjesht nuk arrijnë në kohë. Ka njerëz që nuk janë kurrë në kohë!

Shkenca ka treguar se stresi është jashtëzakonisht i keq për shëndetin e përgjithshëm. Njerëzit që vonohen shpesh ndihen më pak të stresuar, indiferentë ndaj afateve dhe në përgjithësi më të qetë. Kjo mund të çojë në uljen e tensionit të gjakut, të zvogëlojë rreziqet e sëmundjeve të zemrës, të përmirësojë shëndetin kardiovaskular, të zvogëlojë rrezikun e goditjes në tru dhe më pak shanse për depresion, i cili mund të zgjasë jetën.

Sipas studiuesve në Shkollën Mjekësore të Harvardit, «kërkimet na tregojnë se një pikëpamje optimiste që në fillim të jetës mund të parashikojë një shëndet më të mirë dhe një përqindje më të ulët vdekshmërie gjatë periudhave nga 15 deri në 40 vjet». Optimizmi mund të ndikojë edhe në rendimentin dhe suksesin. Një studim i kryer midis shitësve zbuloi se optimistët shitën 88% më shumë se homologët e tyre pesimistë. Ata punuan më mirë, sepse kanë një perspektivë më të mirë.

Në mënyrë të ngjashme, disa njerëz me vonesë kronike janë maniakë që nuk mund të largohen nga shtëpia derisa lavamani i pjatave të jetë bosh dhe rrobat të palosen. Ai është lloji i personit që nuk qetësohet dhe, për shkak të kaq shumë hollësive për të vëzhguar, përfundon duke vonuar. Një arsye tjetër pse një person mund të vonohet përgjithmonë është se thjesht zhytet në një aktivitet tjetër dhe humbet gjurmët e kohës.

Të jesh i pasionuar pas një teme mund të përkthehet në sukses afatgjatë. Udhëheqësit e biznesit si Steve Jobs, Oprah Winfrey, Warren Buffett, dhe Jeff Bezos kanë këmbëngulur gjithmonë se të jesh me të vërtetë i pasionuar pas punës tënde është sekreti i suksesit. Kështu që herën tjetër kur dikush të vonohet, pyeti se për çfarë po punonin, kjo mund të jetë ndriçuese. Më në fund, është e rëndësishme të kuptojmë se për disa njerëz vonesa nuk është krejtësisht faji i tyre, sepse ata mund të kenë një ndjenjë krejtësisht të ndryshme të kohës nga e juaja.

 

 

 

Burimi/ Italiafeed

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top