Marrëdhënie

June 6, 2020 | 8:08

Për të ditur sa zemërgjerë është një person, thjesht shikoni se si i trajton kafshët…

Kafshët janë në gjendje të frymëzojnë njerëzit që të jenë më të mirë, dhe në disa raste, të prekin zemrën, deri në atë pikë sa që tregimet e tyre janë në gjendje të bëjnë dikë të qajë.

Klasikët në historinë e kinemasë dhe TV gjithmonë kanë pasur aventurat e tyre të përqendruara në miqësinë e falsifikuar midis një qenieje njerëzore dhe një kafshë shtëpiake. Tregime që, përveç qenve, kanë shembuj filmikë dhe televizivë të miqve besnikë të kafshëve, të cilët janë shumë frymëzues për speciet e tjera.

Në letërsi, kemi magjistarin Harry Potter, i cili ka fituar besnikërinë dhe miqësinë e bufit Edwiges. Ndërsa në librin e bazuar në ngjarje të vërteta, “Marley & Me”, një qen mund të shkaktojë kaq shumë emocione dhe ndjenja, saqë është pavdekësuar në faqet e një libri. Kjo për shkak se shkrimtari John Grogan nuk ka qenë kurrë i njëjtë pas pranisë së qenit në jetën e tij.

Nuk ka mungesë të tregimeve frymëzuese të kafshëve fantastike me miqtë njerëzorë. Fiction apo jo, të gjithë duan të portretizojnë në mënyrën më të mirë, sa dashuria për një kafshë shtëpiake mund të ndryshojë jetën e dikujt.

Edhe seriali i animuar ‘The Simpsons ’, bazuar në jetën e përditshme të amerikanëve, ka vend për një përfaqësues të kafshëve, në skenaret qesharake dhe gjithashtu shumë kritike, duke treguar se Bart Simpsons  dorëzohet në bishtin e qenit të familjes, i cili në raste të ndryshme në mbi 600 episodet e serialit, tregon se sa besnike është familja e tij dhe se sa e duan të gjithë.

 

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top