FB

February 13, 2021 | 8:14

Pesë kriteret e djemve që i bëjnë vajzat të bien në dashuri me ta

Disa prej nesh preferojnë dhe pëlqejnë gjëra të ndryshme. Sipas studimeve shkencore, disa gjëra që ne i konsiderojmë tërheqëse, krijojnë edhe më shumë se kaq, edhe dashurinë.

Ja cilat janë 5 arsyet që një vajzë bie në dashuri.

Të jetë më i madh

Disa e quajnë atë efekt “George Clooney”, por në thelb ekziston një studim që sugjeron se gratë preferojnë meshkujt më të mëdhenj në moshë. Të rinjtë janë shpesh në të gjithë vendin dhe mund të jenë mjaft të pakujdesshëm, por kur gratë kërkojnë partnerë afatgjatë, preferojnë meshkuj që janë më të pjekur, si në aspektin e moshës, ashtu edhe në qëndrimin e tyre ndaj jetës.

Të ketë një qen

Ky është një detaj që për një djalë do të thotë shumë, aq më pak për vajzat. Nëse ai di të kujdeset për një kafshë shtëpiake, di shumë mirë të sillet në familje dhe në një lidhje. Edhe personaliteti i tyre ka lidhje me këtë, duke krijuar kujdes dhe përgjegjësi.

Të ketë veshje të kuqe

Ngjyra e kuqe shpesh lidhet me dashurinë, pasionin dhe fuqinë. Kështu që shkencëtarët kryen një eksperiment në të cilin treguan fotografitë e djemve që mbanin këmisha të kuqe, blu, jeshile dhe gri dhe shumica e vajzave thanë se djemtë e veshur me të kuqe ishin më tërheqës për to. Mund të ketë gjithashtu të bëjë me faktin se veshja e kuqe kërkon shumë besim dhe secili e gjen besimin të jetë tërheqës.

Të jesh i brishtë

Kjo mund të tingëllojë qesharake dhe si dramë televizive, por vajzat i pëlqejnë më shumë djemtë që sillen në mënyrë të brishtë dhe të kujdesshme.

Një karrierë interesante

Djemtë me karrierë interesante, zakonisht janë më tërheqëse për vajzat. Pra, ju e dini, burrat në uniformë si policë, zjarrfikës, pilotë, por edhe mjekë, personalitete televizive dhe sipërmarrës janë ndër ata që tërheqin më shumë vëmendjen e vajzave.

 

 

Burimi / Panorama Online

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top