FB

January 30, 2023 | 9:14

Po sikur të jeni ju personi toksik? Ja se si ta kuptoni këtë

Shpesh dëgjojmë për marrëdhëniet toksike, sinjalet për të kapur dhe flamurin e kuq, por po sikur të ishit personi toksik? Ndonjëherë, në fakt, ndodh që të përqendrohesh tepër te gjërat që janë jashtë, pa menduar për sjelljen tonë.

ËSHTË GJITHMONË FAJI I DIKUJT TJETËR

Vetë ideja se duhet të kërkosh falje të mërzit, prandaj gjithmonë ke prirjen të fajësosh dikë tjetër. Sidomos kur partneri juaj ju kërkon shpjegime për diçka, mbylleni veten dhe drejtoni gishtin drejt dikujt tjetër, duke vënë menjëherë në dukje se – jo – faji nuk është i juaji.

OSE BËN SI THUA TI, OSE ASGJË

Pavarësisht nëse është krenari ose kokëfortësi, një njeri toksik në marrëdhënie shpesh ka prirjen të dojë t’i imponojë mendimet e tij me çdo kusht, duke refuzuar të dëgjojë opinionet e të tjerëve. Mos marrja parasysh e asaj që mendon personi pranë jush është veçanërisht e dëmshme, sepse me kalimin e kohës e çon partnerin tuaj të besojë se ajo që mendojnë ata nuk ka rëndësi për ju. Përkundrazi, duhet të mësosh të dëgjosh dhe të mos zemërohesh, nëse gjërat nuk shkojnë siç thua ti. Ekzistojnë mendime të ndryshme dhe është thelbësore ta kuptojmë këtë, duke pranuar edhe pikëpamje të tjera.

NDIHESH I VARUR

Në pikëpamjen e përbashkët një person toksik është i fortë dhe i pavarur, në realitet toksiciteti është gjithashtu i lindur në një marrëdhënie varësie ndaj një lidhjeje. Nëse për ju marrëdhënia që keni krijuar është bërë një arsye për të jetuar dhe qendra e botës suaj, kjo do të thotë se diçka nuk shkon. Përpiqu të imagjinosh si do të ishte ekzistenca jote po të mbaronte historia e dashurisë. A je i bindur se nuk do të jesh në gjendje të reagosh dhe të ecësh përpara në asnjë mënyrë?

DËNOJE PARTNERIN (ME DASHJE)

Heshtje të pafundme, fytyra të gjata, hakmarrje: këto janë qëndrime manipulimi të vëna nga një person toksik. Nëse diçka nuk shkon, duhet ta thuash me sinqeritet, mos përdor mjete të tjera për ta manipuluar partnerin për të pyetur veten se çfarë ka bërë gabim. Afirmueshmëria është mjeti i parë (thelbësor) për të ndërtuar marrëdhënie të shëndetshme dhe kjo është ajo që duhet të punoni.

SI TË DALËSH PREJ SAJ?

Hapi i parë është të pranohet ekzistenca e një problemi dhe të kërkohet ndihmë nga një profesionist. Bisedoni për këtë me dikë që i besoni, pastaj përpiquni të filloni një rrugë që do t’ju çojë jo vetëm ta doni veten më shumë, por edhe të jetoni marrëdhënie me qetësinë e duhur, duke ndërtuar lidhje të forta dhe mbi të gjitha të shëndetshme.

NJOHJA E NJË DASHURIE HELMUESE

Dashuria me shikim të parë ekziston, por nëse sapo e ke takuar atë ai tashmë të konsideron shpirtin e tij binjak diçka që nuk shkon. Në fazën fillestare është shumë normale të mbytesh plotësisht nga pasioni, por kuptimi fizik dhe kimia nuk duhet ngatërruar me dashurinë. Nëse ke përshtypjen se çdo gjë është e tepërt, nga dhuratat te frazat te propozimet, ndoshta diçka është vërtet e gabuar.

 

 

 

 

Burimi / Thewom.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top