FB

May 16, 2023 | 8:21

Posta / Babai im nuk pranon të kurohet, si t’ia bëj?

 

Përshëndetje, si mund ta pranoj vullnetin e një prindi mbi 80-vjeçar i cili vendos të mos dëshirojë të trajtohet? Kjo më shkakton ankth të madh, pagjumësi, vështirësi përqendrimi dhe pak dëshirë për të kërkuar mundësi për rekreacion. Çfarë mund të bëj për të pranuar këtë vendim dhe për të vazhduar jetën time?

ba

Përgjigje: Përshëndetje! E imagjinoj vështirësinë e momentit. Të pranosh vendimin e prindit tënd do të thotë të pranosh përpjekjen që ky i fundit të ketë mundësinë të vetëvendoset dhe të vendosë për jetën e tij, këto zgjedhje janë personale dhe duhen pranuar gjithashtu duke marrë parasysh vuajtjet dhe ndjenjën e thellë të dorëheqjes që i përcaktojnë ata dhe që shpesh personi nuk tregon sepse nuk ndihet i kuptuar.

Pra, ndoshta mënyra më e mirë për të pranuar një fakt të tillë është të qëndroni pranë të dashurit tuaj duke ndarë përvoja, histori dhe mendime; duke u përpjekur ta kaloni kohën e mbetur plotësisht dhe në mënyrë autentike, duke u përpjekur të jetoni më shumë në kontakt me njëri-tjetrin dhe më pak me frikën e dhimbjes së pashmangshme.

 

 

Dr. Ivan Jelenkovic, psikolog

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top