FB

February 24, 2024 | 7:02

Posta / Do të doja një fëmijë të dytë, por kam frikë

Përshëndetje! Do të doja një këshillë pasi unë dhe bashkëshorti im përjetojmë shpesh momente ulje-ngritjesh, nga dëshira për t’u ndarë, kaloj në dëshirën për një fëmijë brenda natës.

Më lejoni të shpjegoj më mirë, jam 34 vjeç dhe kemi 8 vjet të martuar. Kemi një 3-vjeçare që na sjell kaq shumë gëzim. Do të doja shumë të kisha një fëmijë të dytë, ai na kërkon shpesh të kemi një vëlla të vogël dhe ne gjithmonë kemi dashur të kemi një familje të madhe. Megjithatë, unë dhe bashkëshorti im kemi kaluar gjithmonë periudha në të cilat jemi mirë dhe të tjera në të cilat grindemi për gjithçka dhe përfundoj duke menduar se nuk jam e lumtur dhe se nuk e dua më atë, pastaj arrijmë të flasim me njëri-tjetrin, bëni paqe dhe gjithçka si më parë.

Megjithatë, këto të ulëta, ndonjëherë shumë të rënda, më bëjnë të vuaj dhe tani nuk dua të pranoj më grindjen apo edhe vetëm debatin para fëmijës. Padyshim që jam munduar në çdo mënyrë t’i shpjegoj se nuk është mirë dhe duket se është dakord, por në momentin që ka arsye për diskutim, përfundojmë duke u grindur edhe për gjëra të parëndësishme, nuk duroj të vazhdoj kështu.

Me këto supozime, si mund të mendoj të kem një fëmijë tjetër? Jam mbërthyer në këtë situatë, por do të doja të ecim përpara me planet tona. A është gabim të duash një fëmijë me dijeninë se ndoshta herët a vonë do të kem guximin të ndahem?

A është gabim të mendosh se gjërat mund të ndryshojnë?

familja123

Përgjigje: Përshëndetje! Është e kuptueshme që mendimi për të pasur një fëmijë të dytë mund të jetë një përvojë emocionuese dhe sfiduese për ju dhe bashkëshortin tuaj, veçanërisht kur keni përjetuar momente të ndryshueshme në marrëdhënien tuaj. Ka disa gjëra që do të ishte e rëndësishme të merrnit në konsideratë para se të vendosni për një fëmijë të dytë:

Komunikimi dhe marrëdhënia me bashkëshortin: Është e rëndësishme të bisedoni hapur dhe sinqerisht me bashkëshortin tuaj për dëshirën për të pasur një fëmijë të dytë dhe për shqetësimet që keni. Nëse përballeni me momente të ndryshueshme në marrëdhënie, është gjithashtu e rëndësishme të punoni në komunikimin tuaj dhe në zgjidhjen e konflikteve në mënyrë të shëndetshme dhe konstruktive.

Përgatitja emocionale dhe financiare: Pasi keni një fëmijë tashmë, është e rëndësishme të kuptoni se një fëmijë i dytë do të sjellë ndryshime në jetën tuaj të përditshme dhe në dinamikën e familjes. Sigurohuni që jeni të përgatitur emocionalisht dhe financiarisht për këtë përgjegjësi të re.

Konsideroni ndryshimet e mundshme: Në mendimin tuaj për të pasur një fëmijë të dytë, është e rëndësishme të konsideroni se si kjo mund të ndikojë në jetën tuaj dhe në marrëdhënien me bashkëshortin. Ndonjëherë, për të përgatitur një fëmijë të dytë, është e nevojshme të përqendroheni në zgjidhjen e çështjeve që mund të kenë ndikim në marrëdhënien tuaj.

Kërkoni ndihmë profesionale: Nëse ndjeni se momentet e grindjeve janë të rënda dhe ju vështirësojnë në marrëdhënien tuaj, mund të jetë e dobishme të kërkoni ndihmë nga një terapist martesor. Ai/ajo mund t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë ndjesitë tuaja dhe të ofrojë mjetet për të trajtuar konfliktet në një mënyrë shëndetësore.

Në fund të fundit, vendimi për të pasur një fëmijë të dytë është një vendim personal dhe familjar. Është e rëndësishme të mendoni me kujdes dhe të jeni të sigurt për këtë vendim, duke marrë parasysh të gjitha aspektet e jetës suaj familjare dhe individuale. Nëse jeni të gatshëm për sfidat dhe gëzimet që shoqërojnë këtë vendim, atëherë mund të vazhdoni me planifikimin për një fëmijë të dytë.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top