FB

April 28, 2023 | 8:45

Posta / Kam pasiguri pas një krize me partnerin

Përshëndetje. Jam në një periudhë shumë të vështirë. Katër vite lidhje me partnerin, nga të cilat rreth një vit bashkëjetesë me disa ndërprerje ndërmjet.

Partneri më ka ekspozuar ndaj vetes dhe tani disa referenca që kam pasur po çalojnë dhe ndihem shumë e brishtë. Jam e vetëdijshme që disa nga ato që thotë janë të sakta, të paktën kështu mendoj unë, por tani kam një konfuzion të madh në mendjen time të cilës i shtoj dhimbjen e përfundimit pothuajse të sigurt të marrëdhënies sonë.

Më duhet të sqarohem.

g 

Përgjigje: Përshëndetje! Fjalët tuaja përcjellin plotësisht konfuzionin dhe vuajtjet për të cilat flisni. Nuk është kurrë e lehtë të përballesh me prishjen e një marrëdhënieje të qëndrueshme dhe të rëndësishme, as për ata që marrin vendimin, as për ata që e vuajnë atë; është një moment në të cilin mbizotërojnë shumë mendime dhe pasiguri të cilat domosdoshmërisht të çojnë në rishpikjen e vetvetes si individ në mënyrë që të mund të përballeni me një të ardhme të panjohur pa partnerin që shpesh përfaqëson pikën kryesore të referencës.

Shpesh nga frika se mos përballet me këtë periudhë, dikush vendos të vazhdojë zvarritjen e një lidhjeje, duke mos pranuar që tani ajo ka arritur në fund të linjës. Terapia individuale mund t’ju ndihmojë të kuptoni arsyen e frikës, përmes një analize të thellë të historisë suaj individuale, familjare dhe marrëdhënieve, duke ju lejuar të përballeni në mënyrë adekuate me to dhe të merrni përsëri jetën tuaj në duart tuaja.

Është një udhëtim i vështirë që alternohet mes kujtimeve të së shkuarës dhe shpresave të së ardhmes dhe ju falënderoj që zgjodhët të ndani këtë moment pasigurie.

 

 

*Dr. Paola Cutrupi, psikologe

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top