FB

March 24, 2022 | 9:00

POSTA / Më pëlqejnë dy djem dhe nuk di kë të zgjedh…

Unë jam 16 vjeçe dhe jam e shqetësuar nga një vendim që nuk mund ta marr. U dashurova me dy djem. Më pëlqen T. sepse është i këndshëm dhe i ëmbël. Me të flas shumë mirë për gjithçka dhe ndihem e përkëdhelur. A. më tërheq shumë fizikisht dhe më bën të ndihem bukur. Ai gjithmonë përfundon duke më puthur dhe…më shumë. Unë kurrë nuk do të doja t’i lija, por kam frikë se njëri do të marrë vesh për tjetrin dhe do të ndodhë një rrëmujë. Si të zgjedh një?

Të mbash dy histori së bashku nuk është aspak e lehtë dhe jo vetëm për arsye organizative: të kesh një zemër të ndarë në dysh mund të dhemb. Aq sa ndjeni se i doni të dy, brenda jush ndjeni se ka diçka të parregullt, të çekuilibruar. Kënaqësia e të pasurit dy djem që janë të lidhur me ty është shumë e fortë. Por është gjithashtu një ndjenjë dërrmuese që, herët a vonë, diçka mund të shkojë keq. Megjithatë ju nuk mund të vendosni.

Mes harmonisë mendore dhe tërheqjes

Dy djemtë plotësojnë nevoja të ndryshme: nëse njëri ju bën të ndiheni mirë sepse është i ëmbël, mikpritës, mirëkuptues, i aftë për t’ju ofruar një dialog stimulues dhe është në harmoni mendore me ju; tjetri përfaqëson tërheqjen dhe pasionin, mirëkuptimin fizik dhe dëshirën që të bën të “ndihesh bukur”, siç thua ti. E kuptoj që nuk është e lehtë të vendosësh se kujt t’i thuash “qëndro” dhe kujt t’i thuash “mirëupafshim”! Emocioni pozitiv për plotësimin e nevojave tuaja më intime dhe personale është aq i madh saqë e lë në hije nevojën për qartësi.

Merrni parasysh ndjenjat tuaja

Frika juaj është se një djalë do të zbulojë tjetrin dhe kjo do të shkaktojë zhurmë dhe kjo nuk është një frikë e pabazë.

Por, para së gjithash, duhet të keni parasysh ndjenjat tuaja: nëse ndiheni të lumtur në këtë situatë, mund ta shijoni sa të zgjasë. Kjo është gjithashtu një mënyrë për të përjetuar afektivitetin e dikujt, për të zbuluar dinamikën e marrëdhënieve ndërpersonale dhe për të kuptuar më mirë atë që dëshironi. Por është evidente se në këtë situatë nuk ndihesh plotësisht i qetë dhe për të pakësuar këtë ndjenjë negative e përmbys shqetësimin tënd vetëm mbi reagimet e mundshme të dy djemve. Është në rregull të mendosh për to, por më parë mendo për veten.

Keni nevojë për përgjigje të sinqerta

Është koha t’i bëni vetes pyetje dhe t’i jepni përgjigje të sinqerta, veçanërisht për të kuptuar se cila është rruga “juaj” drejt lumturisë. Me cilin nga dy djemtë ndiheni më të mirëkuptuar dhe të mbështetur? Me cilin prej tyre ndiheni më të qetë? Cilin prej tyre do të shihnit pranë jush në një projekt jetësor? Kujt i beson më shumë? Me cilin keni më shumë interesa të përbashkëta? Përgjigjet mund t’ju habisin, por edhe t’ju bëjnë të kuptoni se ndoshta asnjëri prej tyre nuk është djali i përsosur për ju.

Edhe nëse ju duket e vështirë, duhet të bëni një pushim nga kjo treshe sa e këndshme aq edhe e ndërlikuar. Pak vetmi do t’ju sjellë qartësinë që ju nevojitet për të lexuar mirë zemrën tuaj dhe më pas për të vendosur.

 

 

Burimi / https://dilei.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top