FB

April 29, 2023 | 8:15

Posta / Miqtë më flasin për ish-in. Si duhet t’i interpretoj këto sinjale?

Përshëndetje të gjithëve, do të doja të kërkoja mendimin tuaj. Ka nja dy muaj që ish-i im është ndarë me mua, saktësoj që është larguar për punë dhe kemi miq të përbashkët. Në veçanti njëri, një shok i tij shumë i dashur, me të cilin kam dalë disa herë. Shoku ynë i përbashkët më ka folur për ish-in, duke e bërë temë bisede disa herë gjatë një mbrëmjeje, gjithmonë me një buzëqeshje gjigante në fytyrë. Si duhet t’i interpretoj këto sinjale?

Unë e di me të vërtetë që miqtë tanë dhe familja do të donin që ne të ktheheshim bashkë dhe këtë më ka thënë ky miku ynë i përbashkët dhe e dashura e tij, por ata nuk u ndalën vetëm me kaq, por ky miku ynë iu referua më shumë herë ish-it tim kur dola me ta, kështu që është më shumë sesa thjesht të thuash “Uroj që ju të dy të mund të ktheheni bashkë”. Unë mendoj se nëse ai flet për këtë dhe e përmend disa herë, nuk e bën vetëm për kaq, por sepse në fakt ka diçka pas saj që i jep atij mundësinë dhe sigurinë për ta bërë atë, përndryshe nuk do ta bënte. Sigurisht që nuk do të kishte kuptim dhe nuk do të kishte asnjë arsye për të “më mashtruar”, plus kësaj, herën e parë që u takuam ai kishte një qëndrim tjetër në kuptimin që më tha të fshija çdo gjë që mund të më kujtonte ish-in tim etj.

l

Përgjigje: Përshëndetje e dashur! Më vjen shumë keq për këtë situatë konfuze në të cilën ndodhesh. Më bëri shumë përshtypje historia jote që u fokusove shumë në qëllimet dhe dëshirat e miqve dhe të ish-it, por jo në të tuat. Nuk kuptova një gjë të rëndësishme: do të doje të ktheheshe me këtë njeri apo jo?

Unë besoj se ajo që dëshirojmë dhe shpresojmë shpesh mund të na udhëheqë disi në sjelljen tonë dhe në leximin dhe interpretimin e situatave që na rrethojnë.

Më duket se mund të jesh e interesuar për rihapjen e kësaj marrëdhënieje, ndaj ju pyes: si do të ndiheshit për mundësinë që të përpiqeni të flisni qartë për këtë me këtë mikun tuaj, duke e pyetur nëse me këtë sjellje do të donte në të vërtetë t’ju thotë më shumë?

Nuk besoj se është e mundur t’ju jap një përgjigje, nuk mund ta interpretojmë situatën pa folur apo pa u përfshirë. Përkundrazi, unë besoj se është shumë më e dobishme t’i hapësh vetes një hapësirë për të reflektuar mbi përvojat dhe dëshirat e tua, të përpiqesh të kuptosh se çfarë po përpiqen t’ju thonë këto mendime në lidhje me nevojën tuaj.

Ju mund të zbuloni burime të rëndësishme përmes të cilave mund të afirmoni nevojën tuaj: të cilat nga njëra anë mund të shprehen me një kërkesë për të rifilluar marrëdhënien, ose me një kërkesë për miqtë tuaj për të ndaluar një sjellje që ju bën të vuani, ose shumë më tepër.

 

 

*Dr. Annalisa Magnaneschi, psikologe

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top