FB

April 19, 2024 | 7:44

Posta / Në çfarë sjelljesh të lindura e tërheqim veten pa dashur

 

Nuk e di nëse jam unë që i prish marrëdhëniet e mia romantike me sjelljet e pavetëdijshme apo njerëzit që tërheq që i bëjnë gjërat të shkojnë mirë gjithsesi? Një vajzë që e shoh për një kohë të shkurtër tashmë më është hapur shumë në një mënyrë thuajse të ekzagjeruar, por debatuese! Në fakt, ajo më akuzon për çdo gjë dhe më pas ndihet keq. Ka trauma në fëmijëri dhe adoleshencë, të pranuara nga vetë ajo, dhe ka disa kohë që shkon tek psikologu. Si ta ndihmoj?

marredhenieekeqe

Përgjigje: Në këtë situatë, është e rëndësishme të kesh kujdes dhe të jesh i kujdesshëm për emocionet e vajzës dhe për marrëdhënien tuaj me të. Është e mundur që sjelljet e saj të përplasen me disa prej nevojave të tua ose të përplasen me mënyrën tënde të shprehjes së dashurisë dhe mbështetjes.

Këshilloj të komunikoni hapur dhe të kuptoni se sa e rëndësishme është për të që të ndihet e dëgjuar dhe e kuptuar. Nëse është e hapur në lidhje me traumën e saj dhe është në kërkim të ndihmës, ndërkohë që shkon tek psikologu, ka shanse të mëdha që të jetë në rrugën e duhur për shërimin. Disa gjëra që mund të bësh për të ndihmuar janë:

Mbështetje emocionale: Bisedo me të në mënyrë të hapur dhe të kuptueshme. Le të ndihet e sigurtë dhe e vlerësuar.

Kuptoji nevojat e saj: Përpiqu të kuptosh çfarë i nevojitet dhe si mund t’i jepesh mbështetje në mënyrën më të mirë.

Përpiqu të jesh i qetë dhe i zgjuar: Mos u përfshi në konflikte të panevojshme. Përpiqu të ruash qetësinë dhe të zgjidhësh konfliktet në mënyrë të qetë dhe të zgjuar.

Inkurajoje të vazhdojë terapinë: Inkurajoje vajzën të vazhdojë terapinë dhe të punojë me psikologun për të adresuar traumën dhe për të zhvilluar mënyra të shëndetshme për të menaxhuar emocionet dhe marrëdhëniet.

Në fund të fundit, është e rëndësishme të mbajmë parasysh se çdo marrëdhënie ka sfida dhe është një proces mësimi për të dy palët. Përpiqu të bësh marrëdhënien të funksionojë duke ndjekur rregullat e respektit dhe kujdesit ndaj njëri-tjetrit.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top