Posta

September 26, 2018 | 13:58

POSTA nga Denata Toçe / A funksionon lidhja kur partneri është më i ri?

Nuk dua të flas shumë për marrëdhënien time, por dua të di: a funksionon një martesë mes një vajze dhe një djali, kur ky i fundit është dhjetë vite më i vogël? Por ama, dashuria është e madhe. A mund të bëhen paragjykimet pengesë?

Nga Denata Toçe Psikologe Këshillimi

Nga Denata Toçe
Psikologe Këshillimi

Përshëndetje. Ndjenjat dhe dashuria nuk janë ngahera llogari matematikore, në këtë rast, moshore. Është e vështirë të përshtatesh me mentalitetin apo faktorët kulturorë në lidhje me marrëdhënien dhe martesën, por unë mendoj se ndjenjat, dashuria janë të rëndësishme për njeriun, nevojë e cila zgjat gjithë jetën dhe nuk njeh moshë. Nuk ka lumturi më të madhe për një njeri se të jetë i dashuruar dhe ta dashurojnë. Kjo ka rëndësi.

Nëse ju të dy duheni dhe keni bindjen se mendimet e të tjerëve nuk e vështirësojnë jetën tuaj, atëherë pse të mos jetë e mundur. Në radhë të parë, do të duhet të gjykoni se si do të ndjeheni ju me njëri-tjetrin në këtë raport. Kjo është më e rëndësishme. Një mënyrë e mirë për ta testuar është që të ndani bashkëjetesën tuaj. 

Kështu do të mund të kuptoni më shumë rreth vetes suaj, rreth marrëdhënies dhe pse jo, diferencave mes njëri-tjetrit, dhe jo domosdoshmërish moshës suaj. Mendojeni kështu, presidenti aktual francez është i martuar me një grua shumë vite më të madhe se ai. Uroj të jeni të lumtur!

Botuar në Revistën “Psikologjia”, Nr. 131

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com