FB

May 20, 2023 | 7:28

Posta / Nuk di si të sillem

 

Përshëndetje, para se të shkruaj, lexova disa postime në faqe të ndryshme, duke përfshirë këtë, por nuk gjeta situata të ngjashme me timen. Me të dashurin jam zyrtarisht prej 1 viti, por njihemi prej 3 vitesh. Në janar të këtij viti (2023) mbeta shtatzënë.

iNatyrisht që ne ishim shumë të lumtur për këtë, por ai vazhdoi të masturbojë dhe së fundmi nuk më kërkon më në shtrat. Unë deklaroj se më parë e kemi bërë edhe 3/4 herë në ditë, megjithatë, sot, nëse nuk e kërkoj, nuk bëhet asgjë dhe ai vazhdon të masturbojë i qetë.

Gjëja që më shqetëson më shumë, në fakt, është se mbrëmë e “kapa” duke e bërë atë në shtrat pranë meje duke parë pornografi. Kjo më zemëron dhe trishton në të njëjtën kohë. Nuk arrij ta kuptoj a është normale ajo që bën, apo pse nuk më kërkon më, por vazhdon ta bëjë, aq më pak pse e bën në shtrat me mua.

Unë jam 5-muajshe shtatzënë, jam 29 vjeçe dhe ai 30 vjeç, kështu që teorikisht jemi në kulmin tonë dhe kam shumë frikë se herët a vonë do të largohemi dhe kjo do ta çojë në një tradhti.

Them se, meqë jemi njohur, ai kurrë nuk më ka pëlqyer 100% fizikisht, por është përshtatur sepse e kuptoi që unë e doja dhe se ai më donte. Nuk e di nëse t’i tregoj për këtë sepse mund të bëhet i bezdisshëm pasi është një gjë shumë personale dhe e kam provuar tashmë disa kohë më parë dhe përfundoi në një luftë vërtet të keqe. Pres përgjigjet tuaja dhe mbetem në dispozicion për çdo gjë.

 

Përgjigje: Përshëndetje! Pse përfunduat duke u grindur herën e parë që folët për këtë? Të flasësh për çështje të caktuara është e rëndësishme, kështu që nëse bëhet me respekt të ndërsjellë, nuk duhet të ketë asgjë të keqe.

Masturbimi si një aktivitet paralel me seksualitetin bashkëshortor është diçka e shëndetshme dhe normale; megjithatë, nëse ky bëhet një aktivitet alternativ ndaj seksualitetit tuaj, mund të jetë një simptomë e ndonjë problemi (ju mund të mos e shikoni barkun tuaj tërheqës, për shembull, ose mund të mendoni se keni më pak dëshirë);

Të këshilloj të flasësh për këtë me burrin tënd, pa gjykuar dhe ta diskutoni këtë çështje bashkë; pas kësaj, nëse do t’ju duhej të grindeni përsëri, do t’ju rekomandoja një rrugë çift; mund të jetë rasti (dhe hapësira e duhur) për të trajtuar çështjen e seksualitetit, e cila më duket se është e rëndësishme për ju.

 

Dr. Leonardo Grella, psikolog

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top