FB

May 2, 2023 | 8:50

Posta / Nuk po funksionon më lidhja, si t’ia bëj?

Kam 2 vite e fejuar me një djalë që nuk më ka munguar kurrë, gjithmonë e kemi kapërcyer çdo problem në mënyrë të madhe, por kam disa muaj që ndjej që diçka nuk shkon. Prej afro 6 muaj jeta jonë ka ndryshuar në mënyrë drastike dhe kjo ka ndikuar edhe në marrëdhënien tonë me pasojë mungesën e intimitetit si për seksin, por edhe për kohën së bashku.

E shoh relativisht pak gjatë javës dhe kur e shoh jemi gjithmonë në shoqëri dhe asnjëherë vetëm. Kam frikë se ky problem është për fat të keq shkaku i gjithë rrëmujës në kokën time. Kohët e fundit kam filluar të flas sërish me ish-in tim, pasi jemi shokë klase, pasi ai do të kishte ndërmend të rilidhej me mua sepse nuk kemi folur me njëri-tjetrin prej 4 vitesh. Ky ish-i im më la një mbresë të madhe që fatkeqësisht nuk u shërua kurrë. Nisëm të kujtojmë të kaluarën dhe të flasim për ndarjen fatale. Po filloj të kem sërish ndjenja për të, por nuk dua që kjo të jetë për shkak të mungesës në marrëdhënien time.

e

 

Përgjigje: Përshëndetje, e kuptoj që po kaloni një kohë të vështirë dhe po pyesni veten për dinamikën e marrëdhënies suaj aktuale. Është e kuptueshme që mungesa e intimitetit është një faktor që ju bën të ndiheni të pasigurt dhe që po përpiqeni të kuptoni ndjenjat tuaja në këtë situatë. Në situata si kjo, terapia individuale mund të jetë shumë e dobishme për ju që të eksploroni ndjenjat tuaja dhe të kuptoni se si ta trajtoni situatën në një mënyrë të shëndetshme dhe pozitive për veten tuaj. Ju mund të punoni me një psikolog për të shqyrtuar mendimet dhe ndjenjat tuaja në lidhje me situatën dhe për të zhvilluar strategji për të kuptuar atë që dëshironi me të vërtetë nga jeta dhe marrëdhënia juaj.

Është e rëndësishme që të merrni kohë për të reflektuar mbi emocionet dhe motivimet tuaja përpara se të merrni ndonjë vendim të rëndësishëm në marrëdhënien tuaj.

Gjithashtu, është e rëndësishme të mbani mend se marrëdhëniet kërkojnë punë dhe përkushtim nga të dyja palët, dhe mund të jetë e dobishme të flisni me partnerin tuaj për situatën për të kuptuar se si të përmirësoni marrëdhënien tuaj.

Mos harroni se është e rëndësishme të kujdeseni për veten tani dhe kërkoni mbështetje profesionale nga një psikolog që mund t’ju ndihmojë të përballeni me këtë situatë dhe të ecni përpara në një mënyrë të shëndetshme dhe pozitive.

 

Dr. Nicoleta Senni Pop-Span, psikologe

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top