FB

April 27, 2023 | 8:45

Posta / Si të rikthehem në kontakt dhe vetëdije?

U njoha me një burrë që më pa rastësisht në një kafene, më kërkoi numrin dhe më shkroi pas disa ditësh. Në fillim gjithçka dukej e bukur, bashkëfajësia, dëshira, afërsia. Rastësisht ai pa dy mesazhe nga celulari im që më dërgoi një mik i vjetër dhe që atëherë filloi të më keqtrajtonte, të mos më jepte asnjë të mirë, të më telefononte natën i bindur se isha me burra të tjerë. Gjë që nuk është e vërtetë.

Filloi të më ofendonte dhe më pas më bllokoi kudo. Pyes veten? A është e mundur që pas 1 muaji njohjeje të veprojë kështu? Gjëja më e rëndë është se ai është i bindur, është e pamundur t’i shpjegosh asgjë, sepse nuk dëgjon asgjë. Çfarë duhet të bëj?

m

Përgjigje: Ndoshta zbulimi i mesazhit thjesht ka demaskuar atë pjesë të këtij njeriu që, herët a vonë, do të dilte sapo interesi juaj do të qëndronte mbi çdo gjë tjetër përveç tij. Bazuar në një mesazh të shkurtër të shkruar me tekst, nuk do të guxoja të thoja asgjë, por duket qartë se nga muaji i mjaltit kaloi shpejt në zhvlerësimin tuaj si një partner besnik. Mund të supozoja se në bazë është tendenca e këtij njeriu për ta jetuar marrëdhënien me njëfarë posesiviteti. Do të doja të pyesja se sa kohë kaloni së bashku dhe sa kohë larg, nëse keni hapësirat tuaja të autonomisë. Do t’ju këshilloja vetëm të jeni të kujdesshëm dhe të kuptoni nëse ky njeri është i duhuri për ju.

 

 

*Dr. Fabiana Navarro, psikologe

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top