FB

February 16, 2021 | 8:10

Praktika e thjeshtë që ju ndihmon për të qetësuar agjitacionin

Kjo praktikë me katër hapa na ndihmon të vendosim hapësirë mes vetes dhe asaj që po na shqetëson.

1.Gjeni diku një vend për tu ulur, qëndruar ose shtrirë që ju jep një ndjenjë sigurie dhe stabiliteti. Bëni tre frymëmarrje të thella, përmes hundës dhe nxirrini përmes gojës. Pastaj vendosuni në një ritëm të frymëmarrjes natyrore.

2.Ndjeni ballin tuaj të relaksuar, së bashku me sytë, nofullën dhe gjithë fytyrën. Ndjeni relaksimin dhe lëshimin e qafës, shpatullave dhe barkut tuaj. Imagjinoni një diell rrezatues që rrezaton nga brenda zemrës suaj. Paraqisni veten në qendër të kësaj drite të ngrohtë dhe mikpritëse.

3.Dërgoji vetes këto synime, duke bërë pushim para çdo përsëritje: Mund të jem i lirë nga vuajtjet. Mund të gjej paqe dhe gëzim. Shikoni nëse mund të pushoni në këto dëshira për mirëqenien tuaj.

4.Përfytyroni dikë me të cilin nuk keni qenë në gjendje të gjeni gjuhë të përbashkët. Ju mund të mos bini kurrë dakord, por mund të vini re se edhe ky person ka të ngjarë të dëshirojë të ndihet i sigurt dhe të vuajë më pak. Lejojini vetes që t’i ofroni butësisht këto fjalë, duke vërejtur se si ju bën të ndiheni: Qofshi të lirë nga vuajtjet. Mund të njihni paqen dhe gëzimin.

5.Vini re frymëmarrjen, trupin dhe mendjen tuaj. A po ndiheni pak më lehtë? A po ndjeni më shumë apo më pak agjitacion?

 

 

Burimi / https://www.mindful.org/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top