Në fokus

June 12, 2018 | 9:07

“Prindërit e fëmijëve të vegjël nuk janë punonjës të besueshëm”, fjalia që nxiti një debat të gjerë

Një nënë e katër fëmijëve ka ndezur një debat të furishëm në mediat sociale pasi deklaroi se prindërit e fëmijëve të vegjël janë punonjës “të pabesueshëm”.

Në një artikull të botuar në Kidspot, nëna australiane Julie Mellor tha se kur ajo filloi të kërkonte të kthehej në punë pasi kishte sjellë në jetë fëmijët, ajo u këshillua që ‘ta mbante të fshehtë faktin’ se ajo kishte fëmijë të vegjël.

Dhe ndërsa ishte zemëruar në lidhje me këshillat – pasi ishte e paligjshme të diskriminoje punonjësit për këtë arsye – më vonë ajo la punën, sepse ‘arsyeja për diskriminimin u bë mjaft e qartë’.

Po, unë e besoj atë; pasi në një kohë kur shumica prej nesh duhet të punojnë me orar të plotë, prindërit e fëmijëve të vegjël nuk janë punonjës të besueshëm “, shkruante ajo.

Zonja Mellor vazhdoi të thoshte se ky nuk është faji i prindërve, por fakti që shkollat njoftojnë prindërit nëse fëmijët e tyre janë të sëmurë ose kanë bërë ndonjë gabim.

Në kohën time kur një fëmijë sëmurej në shkollë do të përfundonte në infermieri … në ditët e sotme gjërat kanë ndryshuar”, tha ajo, duke shtuar se “ajo merr telefonata edhe për çështje të vogla si dhimbje koke“.

Zonja Mellor përfundoi duke bërë thirrje për ‘një sasi reale pushimi për prindërit’ dhe për shkollat që të kenë ‘zona të përshtatshme për të sëmurët’.

Nëse duam që prindërit të kenë të njëjtat mundësi karriere si të gjithë, nëse duam që ata të jenë të besueshëm dhe të kontribuojmë në mënyrë efektive si jo-prindër, atëherë duhet të veprojmë më mirë,” tha ajo.

Ndërsa shumë besonin se znj. Mellor kishte njëfarë të drejte, fjalët e saj nxitën debate të nxehta në mediat sociale.

Unë në të vërtetë punoj në një shkollë duke dhënë ndihmën e parë, dhe mund t’ju them se ne gjithmonë përpiqemi me një gotë ujë dhe një teknikë pushimi para se t’ju telefonojmë“, shkroi një grua.

Ndihma më e madhe për ne, për të kthyer fëmijën tuaj në klasë, është që ju të thoni jo, nuk do të vij ta marr. Unë mendoj se prindërit që shpëtojnë dhe marrin fëmijën e tyre çdo herë, kontribuojnë për problemin … ne duhet t’ju njoftojmë nëse ankohen se nuk janë shumë mirë për të përfunduar ditën“.

Studimet kanë treguar se prindërit që punojnë shpesh vënë orë shtesë dhe punojnë jashtë orarit të papaguar për të siguruar që ata janë të aftë për të përmbushur profilin që kanë. “Disa nga kolegët më të vështirë me të cilët kam punuar kanë qenë prindër“, shkroi ajo.

 

Burimi / dailymail.co.uk

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com