Dëshmi

September 13, 2023 | 8:09

Prindërit vendosin ta braktisin sepse ajo ishte e shëmtuar dhe albine, pas kaq shumë dhimbjesh, sot ajo është modele e Vogue

Xueli Abbing, një vajzë e re me një të kaluar të jashtëzakonshme, është bërë simbol i elasticitetit dhe vendosmërisë. E braktisur nga prindërit e saj në një jetimore për shkak të gjendjes së saj gjenetike, albinizmit, Xueli u përball me një fëmijëri dhe adoleshencë jashtëzakonisht të vështirë. Armiqësia që hasi për shkak të pamjes fizike unike i dha formë forcës së saj të brendshme të jashtëzakonshme.

Historia e Xueli Abbing fillon me braktisjen e tij në një jetimore për shkak të albinizmit, dhe gjithashtu për shkak të një ligji që ndalonte prindërit të kishin më shumë se një fëmijë. Albinizmi është një gjendje gjenetike që shkakton mungesë pigmentimi dhe në disa kultura konsiderohet si një ogur i fatit të keq. Xueli, emri i të cilit do të thotë “borë” dhe “e bukur” në gjuhën kineze, është bërë simboli i gjallë i një bukurie unike.

Në moshën tre vjeçare, Xueli u adoptua nga një familje holandeze. Mjekët duhej të vlerësonin moshën e saj të vërtetë, pasi ajo nuk njihej. Atij iu desh të kapërcente trauma të shumta, duke përfshirë mospranimin e tij që nga lindja dhe nevojën e vazhdueshme për të provuar se kishte të njëjtat mundësi si të tjerët.

322222

Sot, në moshën 16-vjeçare, ai ka arritur majat e suksesit të saj. Ajo e pranon fatin e saj të mirë, pasi shumë vajza të tjera që ndajnë gjendjen e saj gjenetike përballen me sfida shumë më të vështira.

“Në botë, për fat të keq, ka ende njerëz që nuk janë në gjendje të pranojnë diversitetin si një burim pasurimi dhe rritjeje për të gjithë. Këta njerëz shkelin të drejtat themelore të shumë individëve, madje shkojnë deri aty sa të vrasin dhe torturojnë fëmijët për paraqitjet e tyre të ndryshme”, tha ajo në një intervistë për mediat vendase.

Në moshën njëmbëdhjetë vjeçare, ajo filloi karrierën e saj të modelingut, e vënë re nga një dizajner i Hong Kongut, i cili e donte fort për fushatën e tij me titull “Papërsosmëria e përsosur”. Që atëherë, ajo është bërë jashtëzakonisht popullore dhe fotografët nga e gjithë bota dëshirojnë të punojnë me të. Xueli Abbing me pamjen e tij unike ndihmon për t’i bërë njerëzit të vetëdijshëm për kuptimin e të qenit albin.

 

 

 

 

 

K.M / Psikologjia

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top