Në fokus

September 13, 2018 | 13:48

Psikologët: Të ndalohet me ligj rrahja e fëmijëve

Psikologët anglezë po bëjnë thirrje që të ndalohet ligjërisht rrahja e fëmijëve për shkak të dëmit që u shkakton në shëndetin mendor.

Mocioni i iniciuar nga AEP kërkon nga qeveria që ta pranojë faktin se dënimi fizik mund të ketë ndikim negativ afatgjatë në zhvillimin e fëmijës.

Për momentin, në Mbretërinë e Bashkuar, prindërit dhe kujdestarët janë të lejuar ligjërisht t’i dënojnë lehtë fizikisht fëmijët.

Sidoqoftë, psikologët e kundërshtojnë ashpër këtë duke thënë se dhuna fizike asnjëherë nuk është metodë efektive për disiplinimin e fëmijës, pavarësisht rrethanave.

 

Burimi / telegrafi.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com