FB

June 15, 2022 | 10:22

Puthja ylber, cilat janë rreziqet

Puthja ylber nuk është një ngjyrë e re buzëkuqi. Me siguri e keni vënë re se #rainbowkiss në TikTok është kudo dhe ka arritur 1.6 milionë shikime. Pra, çfarë është ajo? Është një puthje intime që i jepet një gruaje gjatë periudhës së saj menstruale. Ajo u bë e famshme sikur të ishte një lloj legjende, përmes rrjeteve sociale. Është një praktikë e rezervuar për çiftet heteroseksuale dhe është një “lojë” mjaft transgresive. Prandaj nuk është një praktikë për të gjithë…

Pa dhënë asnjë lloj gjykimi, për shkak se të gjithë duhet të jenë të lirë të përjetojnë seksualitetin e tyre siç preferojnë, është e rëndësishme të merren parasysh rreziqet, veçanërisht nëse ato kopjohen nga adoleshentë të papërvojë. Pse mund të jetë e rrezikshme? Lëngjet e trupit mund të jenë vektorë të infeksioneve, duke përfshirë ato të rënda, si HIV, hepatiti B, hepatiti C dhe sëmundje të tjera të transmetuara nga gjaku. A mund ta provoni puthjen e ylberit në mënyrë të sigurtë? Është e qartë se po. Këshilla është të shmangni nëse nuk keni një partner të qëndrueshëm. Përndryshe, mund t’i kërkoni partnerit tuaj analizat e gjakut, të cilat duhet t’i bëni së bashku për respekt dhe besim.

Puthja e ylberit është një puthje (por edhe një pozicion seksual) që është potencialisht i rrezikshëm për përshëndetjen. Nuk dihet sa i përhapur është, por është e rëndësishme që ata që vendosin ta provojnë të jenë të vetëdijshëm për rreziqet dhe ta mbajnë private këtë praktikë. Nuk është moral i rremë, por spektakolarizimi i seksit është po aq i dëmshëm sa seksi i pambrojtur. Dhe kjo nuk është qesharake apo transgresive, por bëhet një armë, ashtu si pistoleta e mbushur në ruletën ruse. A ia vlen?

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.donnad.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top