Marrëdhënie

December 18, 2020 | 8:10

Sa më të pavarur të jeni, aq më të mira do të jenë marrëdhëniet tuaja

Le ta pranojmë se sa më të pavarur të jeni, aq më të mira do të jenë marrëdhëniet tuaja dhe kjo nuk vlen vetëm për jetën financiare, i referohet pavarësisë emocionale, financiare dhe profesionale.

Fatkeqësisht, ka njerëz që janë të varur emocionalisht dhe financiarisht nga njëri-tjetri për gjithçka dhe mërziten shumë kur marrëdhënia mbaron, pasi ata i kenë projektuar të gjitha ëndrrat e tyre në marrëdhënie. A e doni të vërtetën? Mos u shqetëso nga dikush. Pavarësia juaj nuk është vetëm një arritje, ajo përfaqëson lirinë tuaj të zgjedhjes, mburojën tuaj kundër mosrespektimit dhe të drejtën tuaj për të marrë atë që dëshironi, pa mendimin e të tjerëve.

Historitë që thonë se sakrificat në dashuri garantojnë një marrëdhënie të lumtur janë skenare për filma romantikë. Në jetën reale, pavarësia do të thotë një thirrje për liri dhe një shfaqje e dashurisë për veten. Kjo është një çështje logjike. Kur u jepni të tjerëve pushtet mbi jetën tuaj, ata ndihen të fuqishëm të bëjnë atë që duan, gjë që shpjegon pse kaq shumë njerëz përjetojnë shpesh poshtërim dhe tradhti.

Është e kotë të ndalosh punën sepse ta kërkoi ai, të lësh mënjanë kursin që ëndërrove të bësh ose të ndalosh udhëtimin sepse tjetri ndihet xheloz. Marrëdhënia nuk është një qëllim në jetë, është pasojë e vullneteve të ndërsjella.

Pra, jini të pavarur!

Nuk ka rëndësi se sa ju kushton apo sakrificat që duhet të bëni për ta arritur këtë, sepse sa më shumë pavarësi të keni, aq më shumë ka të ngjarë të funksionojë një marrëdhënie.

 

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top