FB

August 1, 2022 | 10:14

Sa shpejt duhet të jetë koha për një propozim? 5 shenja që tregojnë se jeni gati

Të mendosh për t’i propozuar partnerit/es, fejesën dhe martesën është një moment emocionues në jetën e çdo personi. Do të thotë që jeni në një marrëdhënie që po ju bën vërtet të lumtur dhe doni të bëni lëvizje të mëdha për të qëndruar në këtë mënyrë. Kjo është seriozisht e mrekullueshme.

1

Sa shpejt mund të jetë koha për të propozuar?

Nuk ka asnjë rregull konkret se sa shpejt është shumë shpejt për t’u propozuar, sipas Elizabeth Earnshaw, LMFT, një terapiste e licencuar martese dhe bashkëthemeluese e shërbimit të këshillimit paramartesor Jonë. Megjithatë, ajo tregon për një studim të vitit 2015 me 3000 çifte të martuara që zbuloi se pritja të paktën një vit tenton të rrisë në mënyrë dramatike shanset për një martesë të suksesshme.

5 shenja që jeni gati të propozoni:

Keni folur për martesën me njëri-tjetrin

Në kundërshtim me besimin popullor, propozimet nuk duhet të jenë saktësisht një “surprizë”. Ju mund ta befasoni partnerin tuaj me diçka të veçantë kur bëhet fjalë për kohën, ku dhe si të propozimit, por fakti që keni ndërmend të martoheni me këtë person nuk duhet të jetë një informacion i ri për ta.

Ju mendoni për të ardhmen tuaj si një njësi, në vend të një individi

Andre thotë se mund t’i thotë një çifti se është gati për martesë bazuar në mënyrën se si individët mendojnë dhe flasin për të ardhmen.

Ju e dini që të dy dëshironi të njëjtat gjëra.

Për të qenë gati për një fejesë, duhet të keni një kuptim të qartë se çfarë lloj marrëdhënieje dëshiron partneri juaj, thotë Earnshaw. Për shembull, ajo thotë: “A duan martesën? A besojnë në monogami? A dëshironi të dy fëmijë?”

Jeni në të njëjtën faqe për të gjitha gjërat e mëdha

Në këtë shënim, është e rëndësishme të siguroheni që ju dhe partneri juaj të jeni në përputhje me vlerat e imazhit të madh dhe preferencat e stilit të jetesës përpara një propozimi.

Ju keni përjetuar marrjen e vendimeve së bashku

Jeni gati të propozoni kur të keni përjetuar marrjen e vendimeve – të mëdha dhe të vogla – në çift, thotë Earnshaw. “Ju keni qenë në gjendje të merrni vendime së bashku dhe keni qenë në gjendje të merrni ndikimin e njëri-tjetrit.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.mindbodygreen.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top