FB

June 11, 2022 | 8:35

Sa shpesh duhen larë perdet në shtëpi?

Perdet e shtëpisë shërbejnë për një qëllim të dyfishtë. Në fakt, ato i mbajnë larg sytë kureshtarët që mund të vëzhgojnë fshehurazi atë që bëjmë në shtëpi përmes dritareve. Dhe më pas ato arredojnë çdo dhomë me një stil unik. A e keni menduar ndonjëherë, megjithatë, sa shpesh duhet t’i lani perdet në shtëpi, si dhe sa shpesh?

Perdet e dekorojnë shtëpinë me ngjyrat dhe modelet e tyre, si dhe me pëlhurat e zgjedhura, por gjithashtu janë në gjendje të tërheqin shumë pluhur, polen, marimangat dhe shumë papastërti të tjera. Për këtë arsye ato duhet të lahen rregullisht, por duke i kushtuar vëmendje materialit të përdorur për ambalazhimin e tyre, sepse rreziku është dëmtimi i pariparueshëm. Sipas ekspertëve, perdet duhet të lahen në çdo ndërrim stine ose nja dy herë në vit për dembelët, ose për ata që vërejnë se nuk janë aq të pista. Ne nuk i përdorim ato si tekstilet e tjera të shtëpisë, por gjithsesi ndoten lehtësisht. Perdet zakonisht mund të lahen në lavatriçe: këshillohet t’i lani në temperatura të ulëta dhe me programe delikate, pa e mbushur kazanin e tepërt dhe pa aktivizuar ciklin e centrifugimit. Mund t’i varni gjithmonë të thata nëse nuk kanë nevojë të hekurosen. Mos harroni të përdorni një detergjent të butë dhe kontrolloni që të mos ketë grepa të ngjitura në pëlhurë, gjë që mund të shkatërrojë makinën tuaj larëse. Mund t’i lani edhe me dorë, edhe nëse është më e lodhshme dhe kërkon më shumë kohë. Dhe së fundi, mund t’i merrni edhe për t’u larë në rroba, për të qenë më të sigurt nga një trajtim që u lejon atyre t’i mbajnë të pastra më gjatë dhe të mos kenë nevojë t’i heqin nga grepa shumë herë në vit.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.donnad.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top