FB

May 11, 2022 | 7:45

Shenjat që tregojnë se keni një burrë dembel

Shumë nuse që kanë shpresa dhe ëndrra për të jetuar në një martesë me të drejta të barabarta mund të kuptojnë se burrat e tyre i respektojnë dhe i duan. Megjithatë, të qenit një kontribues i barabartë në punët e shtëpisë ose punët rreth shtëpisë është një detyrë krejtësisht e ndryshme. Ju mund ta keni gjetur veten duke u ndjerë gjithnjë e më keq kur bëhet fjalë për të nxitur burrin tuaj për të bërë detyra të thjeshta. Nëse dyshoni se keni një partner letargjik, atëherë kushtojuni vëmendje këtyre shenjave që tregojnë se burri juaj është dembel.

  1. Ai ka justifikime të shkëlqyera për të mos bërë punët e shtëpisë

Qoftë “A e dini sa kilometra kam bërë sot” ose “Tashmë jam i rraskapitur”, ka shumë justifikime që i dashuri juaj mund të përdorë për të shmangur punët e shtëpisë. Ndoshta ai nuk do të nxjerrë plehrat sepse është në mes të një video-loje; justifikimet mund të vazhdojnë të vijnë me një frekuencë alarmante.

  1. Ai fajëson punën e zyrës pse nuk mund të bëjë punët e shtëpisë

Ju mund t’i kërkoni atij të lajë enët, vetëm për t’u pritur me një përgjigje se ai po shkruan një email zyre. Ose ndoshta ai thotë se ka një takim të hershëm ditën tjetër ose ankohet duke thënë: “Kam pasur një ditë të gjatë në punë”. Duhet të kuptoni se kushdo që dëshiron të gjejë kohë për pastrimin do ta bëjë gjithmonë. Ky qëndrim i partnerit tuaj mund të jetë në rregull herë pas here, por rregullisht është kundërproduktiv për një mjedis të mirë në shtëpi.

  1. Ai kurrë nuk ju jep vullnetarisht një dorë

Partneri juaj shpesh mund t’ju shohë duke luftuar për t’u zgjuar herët dhe për të gatuar ose pastruar pavarësisht nga detyrat tuaja të tjera. Nëse ai zgjedh të injorojë gjendjen tuaj dhe të mos ju japë kurrë dorën vullnetarisht, atëherë kjo mund të rrjedhë nga dembelizmi.

  1. Ai u thotë po detyrave, por e vonon kryerjen e tyre

Arsyeja që ne e zvarritim është se nuk duam t’i bëjmë ato punë. Kjo mund të jetë ajo që ndihet bashkëshorti juaj kur i kërkoni të bëjë një detyrë dhe ai përgjigjet me “Do ta bëj, pas pak” ose “Më jep një orë, një ditë ose një javë”. Skenari më i keq është nëse ai thotë se do ta bëjë së shpejti, por kjo nuk ndodh kurrë, kështu që ju jeni të detyruar ta bëni vetë së bashku me të gjitha gjërat e tjera që bëni tashmë nëpër shtëpi.

Nëse e kuptoni se i dashuri juaj shfaq disa nga këta tregues, atëherë e dini se është koha e duhur për të biseduar me të, për të korrigjuar situatën.

 

 

Burimi / https://www.pinkvilla.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top