Në fokus

August 8, 2018 | 9:15

Shkencëtarët kanë zbuluar një lloj të ri depresioni

Shkencëtarët kanë zbuluar një lloj të ri depresioni. Disa njerëz me çrregullime të shëndetit mendor mund të kenë nivele më të ulëta të receptorëve të veçantë, kjo ishte ajo që u gjet nga një studim japonez.

Këto receptorë janë të rëndësishëm në lirimin e të ashtuquajturave ‘hormonet e të ndjerit mirë’ si serotonin dhe dopamin, shton hulumtimi.

Ndërsa antidepresantët ekzistues veprojnë në këto hormone, ky zbulim mund të shpjegojë pse deri në 30 % e pacientëve nuk u përgjigjen ilaçeve aktuale dhe mund të çojnë në zhvillimin e ilaçeve që përfitojnë më shumë të sëmurë.

Rreth 7% e të rriturve në SHBA dhe 3% në Britani të Madhe vuajnë nga depresioni çdo vit.

 

Burimi / dailymail.co.uk

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com