FB

August 28, 2021 | 8:06

Shpesh dëgjojmë se ai/ajo është një “person toksik”. Cilët janë në fund të fundit njerëzit helmues?

Këta janë njerëz që tregojnë një tendencë për të qenë të pakënaqur dhe të frustruar me sjelljen e tyre, me të tjerët, duke rezultuar që ata të mos funksionojnë në marrëdhënie dhe u shkaktojnë dëme emocionale ose psikologjike atyre që i kanë në jetën e tyre.

Përgatiti Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

Ata janë mjaft “të mirë” në humbjen e një momenti të bukur, duke mos e lënë personin tjetër të shijojë jetën e tij, punën e tij dhe gjithçka që i pëlqen.

Ata krijojnë një ndjenjë të atmosferës së rëndë, kapen pas negativit dhe shpesh i ndërtojnë dhe riprodhojnë ato, duke lejuar që një valë universale negative të shpërthejë dhe të përhapet përreth.

Janë njerëzit që mashtrojnë, minojnë, trillojnë histori dhe pëlqejnë thashethemet në dëm të të tjerëve.

Një nga pikat e tyre kryesore është guximi, dhe fakti që ata fshihen pas mizogjinisë dhe përtacisë dhe i çorientojnë lehtë njerëzit. Ata veprojnë ‘nën tokë’ dhe të gozhdojnë nga pas, me ndrojtje, fshehurazi dhe “ngadalë”.

Kërkesë: Mbyllni veshët për njerëzit toksikë dhe largohuni prej tyre me një shpejtësi marramendëse. Mos lejoni që fjalët e tyre t’ju prekin dhe t’ju infektojnë.

Mos harroni se shëndeti juaj, mendor dhe fizik, dhe paqja juaj mendore janë mbi të gjitha. Nëse ai ose ajo është anëtar i familjes ose partner, kërkoni ndihmë nga një profesionist i shëndetit mendor.

Sidoqoftë, në çdo rast, mos u shqetësoni ta ndihmoni ose ta ndryshoni, sepse patjetër që do ta gjeni veten të humbur…

E rëndësishme: Njerëzit toksikë janë zakonisht njerëz që nuk e kuptojnë se kanë një problem të sjelljes, kështu që kufijtë duhet të vijnë domosdoshmërisht nga ne, por gjëja më e rëndësishme është t’i ruajmë ato.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top