FB

March 28, 2022 | 10:30

Si ndikon ankthi në marrëdhënien tuaj?

Nëse jetoni me ankth, mund të dyshoni vazhdimisht në marrëdhënien tuaj, duke pyetur veten nëse partneri juaj do të qëndrojë besnik apo do t’ju thyejë zemrën. Mund të përsiatni dinamikën mes jush dhe partnerit tuaj, duke kërkuar shenja se diçka nuk shkon. Por mbi të gjitha, ju mund të ndiheni të padashur, edhe kur partneri juaj është i dashur dhe mbështetës.

nwanted-in-a-relationship

Ju mund ta merrni gjuhën e dashurisë së partnerit tuaj si një shenjë se ai nuk ju do. Mund t’i shihni prekjet fizike të partnerit tuaj ose gjestet e dashurisë si konfuze, duke pyetur veten pse nuk po ju thonë se sa shumë ju duan. Mund t’i kujtoni vetes se të gjithë e tregojnë dashurinë ndryshe, por prapëseprapë mendoni se dashuria e partnerit tuaj nuk është aq e qartë sa ta shihni. Ndiheni sikur partneri juaj nuk është në gjendje të komunikojë në mënyrën që ju nevojitet ose se ai ka pushuar së dëshiruari të jetë plotësisht me ju.

cynical

Mund të ndiheni sikur nuk mund të ndaloni kurrë së pyeturi se çfarë është në mendjen e partnerit tuaj, duke pyetur veten nëse ata e kuptojnë me të vërtetë atë që thonë. Lexoni shtresa shtesë kuptimi në fjalët e tyre dhe t’i interpretoni kritikat e tyre të buta si një shenjë se ata janë gati të largohen. Keni frikë t’u kërkoni të ndajnë ndjenjat e tyre në rast se ju thonë se nuk ju duan. Dhe mund të zbuloni se dyshimet tuaja ju konsumojnë, edhe kur ndiheni më të sigurt në krahët e partnerit tuaj. Ju mund të pyesni veten nëse sytë e partnerit tuaj do të enden nëse ai do të gjejë dikë që ka të gjitha cilësitë që ju mendoni se ju mungojnë. Ndodh të sabotoni veten, duke nënvlerësuar cilësitë tuaja më të mira dhe duke lënë ankthin tuaj t’ju bindë se nuk jeni të dashur, edhe kur partneri juaj ka çdo arsye për t’ju dashur.

feeling-alone-in-a-relationship-740x416

Kur ankthi juaj në lidhje ju bën të ndiheni të padashur, mbani mend momentet kur partneri juaj ka treguar në mënyrë aktive dashurinë e tij, herët që ju mbajnë në krahë, momentet kur ju heqin detyrat shtesë nga duart dhe rastet kur ju thonë se sa shumë ju adhurojnë . Kujtojini vetes rastet kur partneri juaj ju ka dhënë përparësi ose ka folur gjuhën tuaj të dashurisë. Kujtoni kohët që ata kanë krijuar besim dhe ju kanë treguar se pavarësisht se çfarë ju detyron ankthi juaj të besoni, ju jeni i vetmi dhe i vetëm. Ankthi i marrëdhënies mund të ndihet gjithëpërfshirës, duke vrapuar në zemrën dhe mendjen tuaj më shpejt sesa mund ta përballoni. Mund t’ju bëjë të ndiheni sikur ndiheni të shkëputur nga partneri juaj, i vetëm dhe i padashur. Por kur kërkoni për shenjat e vogla që partneri juaj ju do vërtet, mund të qetësoni ankthin tuaj dhe t’i kujtoni vetes të vërtetën, ju jeni gjithmonë të denjë për dashuri.

 

Përgatiti K.I / Burimi themindsjournal.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top