FB

March 28, 2022 | 10:45

10 citime të librave që do t’ju ndihmojnë të kuptoni më mirë jetën

Çdo libër që lexon ka rreshta të paharrueshëm në mendje edhe kur e ke mbaruar librin kohë më parë. Këto citate librash më të mira për dashurinë, jetën, marrëdhëniet, martesën, do t’ju bëjnë të mendoni në mënyra të reja.

1_king_w3xehqq77qfotarew

Leximi i këtyre citimeve më të mira të librave, të cilat janë gabime, mësime, ndjenja dhe emocione të njerëzve të tjerë, do t’ju ndihmojë të gjeni kuptimin e asaj që po përjetoni vërtet dhe të kuptoni se si të krijoni një jetë dhe marrëdhënie më të kënaqshme.

1. Gjysma e zhdukjes

“Ky ishte problemi: nuk mund të duash kurrë dy njerëz në të njëjtën mënyrë.” – Brit Bennett, Gjysma e zhdukur

2. Lëreni botën prapa

“Të shijosh një moment, është një fitore.” – Rumaan Alam, Lëreni botën prapa

3. Djegia

“Shumë vite më parë do të kisha pyetur pse po ndodh kjo? Por tani e di që s’ka vlerë t’i bëj këto pyetje. Në jetë, shumë gjëra ndodhin pa asnjë arsye.” ― Megha Majumdar, Një djegie

4. Vdekja e Vivek Oji

“Dashuria dhe faji ndonjëherë shijojnë të njëjtën gjë.” ― Akwaeke Emezi, Vdekja e Vivek Oji

5. Gruaja e detit

“Çdo martesë ka nevojë për një skeptik për ta mbajtur të sigurt. Por një martesë e dy skeptikëve do të dështojë.” ― Amity Gaige, gruaja e detit

6. Të gjithë të dashurit e nënës sime: një roman

“Ndjenja dhe shfaqja e pasigurisë ishin dy gjëra të ndryshme se kjo e fundit ishte thellësisht jo tërheqëse.” – Ilana Masad, All My Mother’s Lovers: A Novel

7. Moti

“Thonë se kur je i vetmuar fillon të humbasësh fjalët.” – Jenny Offill, Moti

8. Uau, jo faleminderit

“Mjerisht, jeta nuk është një film. Jeta është një marshim jashtëzakonisht i gjatë dhe i palëkundur drejt varrit, i mbushur gjatë rrugës me një mori zhgënjimesh dhe fatkeqësish.” – Samantha Irby, Uau, jo faleminderit.

9. Hoteli prej xhami

“Një nga të metat tona të veçanta si specie: ne do të rrezikojmë pothuajse çdo gjë për të mos u dukur budallenj.” ― Emily St. John Mandel, The Glass Hotel

10. Vanessa ime e errët

“Fshih gjithçka që dëshiron, por e vërteta do të të gjejë gjithmonë.” ― Kate Elizabeth Russell, My Dark Vanessa

 

Përgatiti K.I / Burimi themindsjournal.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top