FB

March 22, 2021 | 8:20

Si ndikon Saturni në shenjat e zodiakut për vitin 2021-2022 / Sakrifica që na pret me këtë planet

 

Saturni shpesh konsiderohet si një planet që sjell dëmtime, një planet keqdashës, e kundërta e Jupiterit. Por Saturni është në të vërtetë thelbësor në jetën e të gjithë neve për rritjen tonë personale, për pjekurinë tonë. Sigurisht mënyra e tij e të vepruarit është e vështirë, konkrete, nganjëherë e tmerrshme dhe mund të çojë në situata të vështira, por që do të ishte e nevojshme të merresh me situata.

Saturni është koha, cronos, Saturni preu gjërat më të dobishme për jetën tonë në punë, emocionale dhe sentimentale. Pas kalimit të tij, mund të jemi më të mëdhenj, më të fortë dhe më të vetëdijshëm për cilësinë tonë. Sakrifica na pret me këtë planet.

Por çfarë ka sjellë Saturni në 23 Mars të vitit 2020 dhe ccfarë pret të na sjellë kur të hyjë në shenjën ajrore të ujorit dhe me qëndreimin e tij deri në vitin 2022? Cilat janë shenjat që preken më shumë nga rrezet e këtij planeti të ashtuquajtur me qëllim-keq? Le ta shohim!

2

Shenja e DASHIT vitet 2021-2022

Këto vite do të jenë shumë të mira për pozicionin astrologjik të Saturnit ku do të formojë një aspekt trine në qiellin tuaj. Ky aspekt do të jetë shumë më i bukur dhe se trigoni i Jupiterit, sepse Saturni e bën jetën shumë herë më të qëndrueshme dhe konkrete, si dhe sigurisht më të mirë se sa vitet e kaluara. Energjia e tij nuk është e papërmbajtshme dhe nuk vjen papritmas si pasuria e Jupiterit, por rritet ngadalë dhe forcon çdo sektor të jetës. Për shembull, gjatë këtyre viteve nëse keni një marrëdhënie shumë serioze dhe të qëndrueshme në dashuri, evolucioni i saj mund të çojë në krijimin e diçkaje shumë konkrete në marrëdhëniet në çift, për shembull në krijimin e një foleje të re, pastaj një shtëpie të re, e cila vjen duke i kushtuar shumë mund dhe djersë, shumë sakrifica, por që bëhet një vend plot kënaqësi në të cilin do të jetojnë Dashët për shumë vite.

Investimet financiare dhe pasuritë e patundshme mund të jenë shumë pozitive dhe të favorshme për një evolucion të jetës suaj ekonomike. Pothuajse gjithçka që krijoni gjatë këtyre 2 viteve është e komplikuar dhe e lodhshme, por sigurisht që do të sjellë rezultate të shkëlqyera dhe në disa raste suksese vërtet të mahnitshme, të cilat ju lejojnë të jetoni të qetë për shumë vite në të ardhmen. Gjatë këtij pasazhi astrologjik ju bëheni më të pjekur, më të mençur, më të qetë, më konkretë dhe zhvillimi juaj i brendshëm do të jetë shumë i dukshëm.

 

Shenja e DEMIT vitet 2021-2022

Sigurisht që katrorizimi i Saturnit do të jetë shumë i rëndë për ju dhe nuk do të jetë absolutisht i lehtë për t’u tretur dhe për t’u duruar, sepse planeti keqdashës në këtë pozitë astrologjike është veçanërisht i keq dhe nuk jua thjeshton jetën e përditshme. Para së gjithash, jini të kujdesshëm në lidhje me shëndetin dhe mos nënvlerësoni çdo shqetësim që mund të përkeqësohet me kalimin e kohës. Nëse shëndeti mund të jetë thembra e Akilit gjatë këtij tranzicioni planetar, optimizmi dhe niveli i vetëvlerësimit do të bien dhe nuk do t’ju lejojnë të jeni shumë pozitivë ndaj jetës. Vetë jeta ju mëson se pozitiviteti dhe optimizmi sjellin gjëra të mira ndërsa mendimet negative dhe pesimizmi krijojnë vështirësi të mëtejshme, dhe gjatë këtyre viteve nuk do të jeni në gjendje të jeni shumë të lumtur, të qetë dhe të ekuilibruar. Por ju nuk duhet të dorëzoheni! Për të luftuar këtë aspekt astrologjik duhet bërë një gjë shumë e rëndësishme, që është: të punosh shumë, të lodhesh shumë, pa shpresuar që të arrish qëllime të shkëlqyera. Saturni kërkon shumë përpjekje dhe shumë djersë nga ju dhe nuk ju jep kënaqësi.

 

Shenja e BINJAKËT vitet 2021-2022

Këto dy vite do të jenë thelbësore për ju, për të përmbushur shumë nevoja dhe për të arritur shumë qëllime dhe arritje profesionale. Në fakt, Saturni, pavarësisht se konsiderohet si një planet i lig, ai mund të jetë një levë për të bërë një hap të madh në jetën tuaj në çdo sektor, veçanërisht në sektorin profesional, me mundësinë e fitimit të shkëlqyeshëm, por mbi të gjitha për të marrë lavdërime, kënaqësi, rritje të pagës dhe ngritje në detyrë, të cilat mund të jenë të qëndrueshme për shumë vite. Saturni ju bën më të pjekur, më të mençur, më konkret dhe më pak sipërfaqësor me një evolucion në nivelin e karakterit dhe me një evolucion të brendshëm që mund t’ju bëjë njerëz shumë më të fortë se më parë. Edhe në nivelin fizik mund të rikuperoni energji dhe të ndjeni më shumë forcë. Askush nuk mund ta ndalojë vrapimin tuaj drejt suksesit, dhe të gjithë ata që shoqërohen me ju do të gëzojnë fat të madh. Në një nivel sentimental, ky pozicion astrologjik sinjalizon mundësinë e të jetuarit të një marrëdhënieje veçanërisht serioze dashurie, me pak argëtime dhe pak sipërfaqshmëri, por me ndjenja që rriten dhe bëhen gjithnjë e më të qëndrueshme dhe konkrete. Një familje shumë solide në të cilën do të ndjeni dashuri dhe siguri.

 

Shenja e GAFORRES vitet 2021-2022

Më në fund Saturni nuk është më në opozitë, tani liria juaj fillon të jetë veçanërisht e bukur për të jetuar çdo ditë. Këto dy vjet janë shumë pozitive për ju, pasi jeni duke rilindur pas dy vitesh lodhjeje të rëndë fizike dhe mendore, me përpjekje që ishin vërtet shumë të komplikuara për t’u vazhduar dhe menaxhuar. Tani duhet të punoni në projekte të reja, duke u përpjekur të rimerrni ngadalë forcën, energjinë mendore dhe fizike, por mbi të gjitha optimizmin, buzëqeshjen dhe vetëvlerësimin. Do të duhet të jeni shumë të kujdesshëm në lidhje me detajet, që të jeni në gjendje të plotësoni nevojat e familjes dhe partnerit tuaj. Duhet thënë se Urani më në fund mund të japë fryte dhe të gjitha ato që nuk keni mundur të ripërtërini në jetën tuaj vitet e mëparshme, mund të realizohen me planetin e kohës që tani nuk shqetëson më askënd. Shërimi fizik do të jetë shumë i dukshëm dhe problemet e mundshme të kockave, dhëmbët, tani mund të gjejnë një zgjidhje të dobishme falë njohurive të mjekëve të mirë. Më në fund kthehuni për të riparë yjet.

 

Shenja e LUANIT vitet 2021-2022

Kundërshtimi i tmerrshëm i Saturnit ju bëri të kaloni muaj dhe vite me të vërtetë shumë të komplikuar, veçanërisht në punë, ndërsa në dashuri gjërat mund të gjejnë zgjidhje të dobishme. Ndërkohë, kundërshtimi i Saturnit paralajmëron lodhje të konsiderueshme fizike, edhe nëse jeni shumë i ri, një lodhje e konsiderueshme mendore dhe probleme serioze shëndetësore, por padyshim nëse jeni një moshë shumë e avancuar. Në fakt, nëse jeni mjaft i moshuar do t’ju duhet të luftoni me probleme serioze të kockave dhe dhëmbëve, do të duhet të jeni shumë të kujdesshëm në lidhje me rëniet, aksidentet në shtëpi dhe me aktivitetet e tjera që do të merreni. Nuk keni pse të bëni udhëtime të gjata, sepse gjatë udhëtimeve ka të ngjarë të keni disa mosmarrëveshje, ndonjë bezdi dhe gjithçka nuk do të shkojë siç dëshironi. Projektet tuaja nuk marrin hov dhe nuk ju lejojnë të jeni shumë efikas në punë, ndaj mund të lindin probleme të veçanta me njerëzit që punojnë me ju. Klima në vendin e punës bëhet veçanërisht komplekse dhe nuk është e lehtë për t’u menaxhuar. Do të hasni vështirësi në demonstrimin e cilësive tuaja. Mos hidhni para duke shpresuar për të fituar ndeshjen ose në pasuri të patundshme apo dhe investime financiare shumë të rrezikshme, sepse kurthi është gjithmonë pranë qosheve.

 

Shenja e VIRGJËRESHËS vitet 2021-2022

Pozicioni i ri i Saturnit në qiell nuk është i rëndësishëm për ju dhe nuk krijon vështirësi serioze, duke marrë parasysh që Saturni ka qenë në trinë për disa vjet me qiellin tuaj. Kjo trinë ka forcuar shumë jetën tuaj në sektorin e ëndrrave dhe ju ka lejuar të rriteni, të gjeni paqe më të mirë të brendshme dhe ta bëni jetën tuaj më të qëndrueshme. Tani Saturni nuk është më një mik i mirë, por ju ka bërë të mësoni shumë gjëra nga kalimi i tij astrologjik. Vitet e fundit keni fituar më shumë besim tek vetja dhe mund të ecni përpara edhe pa ndihmën e njerëzve të tjerë. Në këto vite mund të kaloni periudha të vështirësive serioze, por mençuria që keni grumbulluar, veçanërisht nëse jeni mbi dyzet vjeç, do t’ju lejojë të gjeni zgjidhjen e duhur në çdo sektor pa pësuar depresion dhe pesimizëm. Ju jeni njerëz shumë konkretë dhe dini gjithashtu të kurseni para. Mbështetja e Uranit në qiellin tuaj vazhdon të japë periudha në të cilat rinovimi është i rëndësishëm. Edhe në një nivel sentimental situata mund të jetë shumë e ekuilibruar dhe ju mund të vazhdoni të kryeni projekte të jetës së bashku me personin që doni, ndërsa ata që jetojnë në një fazë të vetmuar mund të preferojnë të qëndrojnë vetëm, në pritje të një dashurie të madhe. Mos harroni se pjekuria që Saturni ka sjellë në jetën tuaj duhet t’ju bëjë të takoni dhe dashuroheni me një person shumë serioz si ju dhe jo sipërfaqësor.

 

Shenja e PESHORES vitet 2021-2022

Më në fund mund të ktheheni për të buzëqeshur falë një trine të bukur të Saturnit që shpesh mund të jetë shumë më e dobishme se trigoni, bashkimi i Jupiterit. Ky pasazh ju lejon të jetoni një situatë shumë interesante profesionale, në të cilën secili prej projekteve tuaja më në fund mund të konkretizohet, por me sakrifica dhe djersë të madhe për t’u derdhur çdo ditë. Në fakt, planeti i kohës dhe mençurisë kërkon shumë përpjekje dhe shumë sakrifica para se të lejojë arritjen e qëllimeve të rëndësishme. Për sa i përket jetës familjare, klima përmirësohet dhe çdo luftë me të afërmit, vëllezërit, motrat, kushërinjtë, vëllezërit, prindërit, fëmijët mund të gjejnë një zgjidhje të dobishme që çon në një qetësi dhe paqe të brendshme. Ju bëheni shumë më të pjekur dhe të mençur gjatë këtyre dy viteve dhe pjekuria juaj është e dukshme nga jashtë, por edhe nga një nivel i brendshëm me një aftësi më të madhe për të përpunuar vështirësitë. Saturni konsolidon çdo marrëdhënie të bashkëpunimit profesional duke sjellë gjithashtu marrëveshje dhe kontrata të shumta që mund të vazhdojnë për shumë vite. Edhe në nivelin ekonomik, gjërat përmirësohen dhe ju mund të kurseni shumë para ose të investoni disa prej tyre në blerjen e një shtëpie të re. Muaj shumë interesant për të filluar një projekt të ri profesional, shumë i qetë dhe pa bërë gabime.

 

Shenja e AKREPIT vitet 2021-2022

Për fat të keq, katrorizimi i Saturnit mund të jetë vërtet shumë i rëndë për ju dhe nuk do të jetë aq e lehtë për të zgjidhur probleme të ndryshme profesionale që mund të vijnë në jetën tuaj. Ndërkohë, duhet thënë se gjatë këtyre dy viteve ju mund të plakeni, të jeni veçanërisht të lodhur çdo ditë dhe buzëqeshja në buzët tuaja të zhduket shumë shpesh. Me pak fjalë, më pak argëtim, punë e vështirë dhe shumë përpjekje për të marrë shumë pak përfitime, pak suksese dhe pak para në xhepat tuaj. Fatkeqësisht Saturni mund të komplikojë disa probleme burokratike, të krijojë konflikte brenda familjes, madje edhe për situata të lidhura me trashëgiminë dhe të sjellë probleme të ndryshme shëndetësore. Në lidhje me shëndetin tuaj fizik dhe mendor Saturni mund të krijojë komplikime të rëndësishme në kockat dhe dhëmbët. Duhet të jeni shumë të kujdesshëm në lidhje me aktivitetet fizike, për këtë arsye mos bëni sporte të rrezikshme, mos i jepni shumë gaz makinës dhe jini shumë të kujdesshëm për ta drejtuar atë, në mënyrë që të mos dëmtoni njerëz të tjerë. Gjithashtu jeni shumë të kujdesshëm në lidhje me kursimet tuaja dhe nuk investoni para në blerjen e një shtëpie të re ose nuk besoni se mund të fitoni para shumë lehtë vetëm sepse dikush thotë kështu. Megjithatë, nuk do të jeni në gjendje të takoni askënd dhe nëse dëshira juaj është të dashuroheni, situata do të jetë vërtet gri. Urani konfirmon një periudhë bllokimi në çdo sektor të jetës tuaj.

3

Shenja e SHIGJETARIT vitet 2021-2022

Mund të jetoni një periudhë veçanërisht interesante dyvjeçare në çdo profil, por mbi të gjitha në punë dhe dashuri. Ndërkohë, Saturni ofron mundësinë e rikuperimit në një nivel fizik pas një periudhe veçanërisht të komplikuar, në të cilën ndoshta ju gjithashtu keni vuajtur nga probleme me kockat ose dhëmbët. Kjo energji e re që vjen, forcon jetën tuaj të brendshme dhe ju lejon të jeni veçanërisht të efektshëm në punë dhe dashuri, por nuk duhet të jeni shumë kërkues ndaj partnerit dhe njerëzve që punojnë me ju. Në fakt ju mund të punoni shumë orë në ditë pa ndjerë shumë lodhje fizike dhe gjithashtu mund të punoni në projekte të reja në bashkëpunim me njerëz të rinj që mund t’u besoni. Mundohuni të jeni shumë të sinqertë me veten tuaj dhe të vendosni një nivel bashkëpunimi që nuk dëmton njerëzit e tjerë që përkundrazi mund të jenë të dobishëm për ju për të arritur suksese që mund të vijnë akoma pas një pune të gjatë dhe të lodhshme. Nëse po planifikoni të shkoni të jetoni në një shtëpi të re ose po planifikoni të rinovoni shtëpinë ku tashmë jetoni me familjen tuaj, atëherë përpiquni të bëni gjithçka deri në fund të vitit 2021 si gjatë kësaj periudhe forca e Saturnit do të jetë edhe më e qëndrueshme dhe së bashku me sekstilin e Jupiterit do të krijojnë një klimë vërtet të mrekullueshme. Investime të shkëlqyera financiare, qëndrueshmëri ekonomike, qëndrueshmëri emocionale, qetësi dhe pjekuri të brendshme dhe një evolucion shumë i rëndësishëm që ju lejon të përparoni në të gjithë sektorët edhe nëse jeni me shumë lodhje. Padyshim që kënaqësitë arrijnë dhe kur ato arrijnë pasi kanë punuar shumë, ju jeni shumë më të kënaqur.

 

Shenja e BRICJAPIT vitet 2021-2022

Planeti që shumë astrologë e konsiderojnë të rrezikshëm dhe të ligë ka qenë me ju për më shumë se dy vjet. Në fakt, zhvendosja planetare e Saturnit ndodh në shtëpinë e dytë astrologjike dhe kjo do të thotë që paratë tuaja mund të rriten ndjeshëm, ju mund të bëni përparim të madh në sektorin profesional dhe rezultati i përpjekjeve tuaja do të jetë shumë para që do të vijnë xhepi juaj. Të gjitha bashkëpunimet e reja, kontratat dhe marrëveshjet, sjellin një fluks parash që mund të jenë interesante për shumë prej jush, por këto para nuk ka pse të qëndrojnë të patundura, ato duhet të përdoren për të përmirësuar jetën tuaj profesionale. Mundohuni të blini një shtëpi të re, të përdorni paratë tuaja për një investim të rëndësishëm financiar ose për të përmbushur nevojat në shtëpinë tuaj ku gjithashtu mund të vendosni të ndryshoni mobilje, të bëni një rinovim të madh. Nëse puna ofron mundësi të ndryshme edhe për të rinjtë, duke marrë parasysh mbështetjen e Jupiterit që është pikërisht në shtëpinë tuaj të dytë astrologjike dhe për këtë arsye formon një aspekt të bashkimit me Saturnin, edhe në dashuri soliditeti në marrëdhëniet në çift mund të jetë shumë i rëndësishëm dhe mund të sjellë progres i madh me vendimin për të ndërmarrë një hap vendimtar mbase duke shpresuar në ardhjen e një fëmije të ri. Sigurisht kur Saturni kalon në shtëpinë e dytë astrologjike, nuk duhet menduar se situata ekonomike do të lulëzojë gjithmonë, por do të jetë gjithashtu e nevojshme të luftohet kundër kostove të vazhdueshme që mund të vijnë edhe papritmas.

 

Shenja e UJORIT vitet 2021-2022

Ky pozicion astrologjik nuk është shumë i favorshëm. Zakonisht kur një planet kalon në një pjesë të qiellit, ai mund të ofrojë mundësi të favorshme, por në këtë rast, duke folur për Saturnin dhe për këtë arsye për planetin që shumë astrologë përcaktojnë një planet dashakeqës, duhet të jemi shumë të kujdesshëm në çdo zonë të jetës ku Saturni tregon pjekuri, mençuri, arsyetim, stabilitet ekonomik dhe sentimental. Fatkeqësisht, ky pozicion astrologjik nuk jep qëllime shumë të thjeshta, por gjithçka që vjen është rezultat i punës së palodhur që shpesh pengohet nga disa armiq. Dhe tashmë, Saturni në bashkëpunim me Diellin gjeneron një seri armiqsh që fshihen në hije dhe lëvizin vetëm për të lënduar dhe për të penguar gjithçka që vendosni të bëni. Ne nuk duhet të çojmë përpara projekte shumë të mëdha, pavarësisht nga prania e mirë e Jupiterit në vitin 2021, i cili do të jetë viti më pak i lodhshëm dhe më i kënaqshëm, por katrorizimi i Uranit nuk do të mbështesë Saturnin dhe për këtë arsye mund të ndodhin aksidente të mundshme në familje. Duhet të jeni shumë të kujdesshëm në lidhje me rëniet, thyerjet, ngasjen e makinës tuaj në mënyrë që të mos bëni gabime dhe të mos dëmtoni njerëzit e tjerë. Fat i keq në pasuri të paluajtshme ose investime financiare.

 

Shenja e PESHQVE vitet 2021-2022

Saturni është pas jush dhe për këtë arsye në shtëpinë e dymbëdhjetë të astrologjisë. Fatkeqësisht duhet thënë se ky pozicion astral nuk është veçanërisht pozitiv dhe nuk lejon përparim në asnjë fushë të jetës së dikujt. Në shtëpinë astrologjike të pengesave dhe problemeve, Saturni e bën jetën shumë të vështirë dhe nuk lejon përparim në asnjë mënyrë. Edhe Jupiteri, megjithatë, kalon në këtë shtëpi astrologjike në vitin 2021 dhe pastaj ju mund të merrni një ndihmë të mirë për të zgjidhur disa pengesa. Sidoqoftë, në një nivel fizik dhe mendor do të jeni shumë të lodhur, do të përjetoni një periudhë pune intensive dhe stresi emocional, pa marrë rezultate të mira dhe progres të mirë. Jeta profesionale nuk garanton ndonjë sukses dhe gjatë këtyre viteve ju do të duhet të luftoni kundër disa armiqve, kundër disa njerëzve që do të përpiqen të bllokojnë rrugën tuaj në çdo mënyrë. Ju duhet të shmangni grindjet e padobishme dhe thjesht duhet të mbështeteni te njerëzit që mund të zgjidhin çdo problem, pa u përpjekur të bëjnë drejtësi më vete. Problemet me kockat dhe dhëmbët, rreziku i aksidenteve në shtëpi dhe ngasja e makinës dhe vështirësia për të dalë nga disa situata vërtet të çrregullta. Mos i humbni paratë tuaja në investime që mund të jenë të gabuara dhe shkatërrojnë jetën tuaj ekonomike dhe familjare. Ndarjet e mundshme me bashkëshortin tuaj, me personin që doni që nuk beson më në ndjenjat tuaja. Për ju dashuria, gjatë këtyre viteve, bëhet shumë e errët.

 

Përgatiti Gea Veizi, maturante, gjimnazi “P.N.Luarasi” / Burimi Oroscopo di Oggi e Domani

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top