FB

August 3, 2022 | 10:00

Si ta përgatisni fëmijën tuaj për fluturimin e tij të parë, vetëm…

“Kur isha 8 vjeç, fluturova e vetme me një aeroplan për të vizituar gjyshërit e mi. Nëna ime më ngjiti deri te porta, ku një punonjës i linjës ajrore me uniformë më kapi për dore dhe më çoi në avion. U ula pikërisht përpara stjuardesës, e cila më kontaktonte me sy gjatë gjithë kohës dhe më dha pije të gazuara me akull, pako të vogla kikirikësh…Fluturimi solo ishte një aventurë dhe më dha akses në një pavarësi që nuk e kisha përjetuar kurrë më parë. Doja ta bëja përsëri.”

Merrni parasysh nëse fëmija juaj është gati

“Unë do të konsideroja shumë mirë se çfarë niveli të pjekurisë kanë, sa mirë janë në gjendje të marrin vendime për veten e tyre, sa mirë janë në gjendje të ndjekin udhëzime që mund të kenë hapa të shumtë për ta, sa të turpshëm mund të jenë ose sa të gatshëm ata janë në gjendje të kërkojnë ndihmë nga të rriturit,” tha Dr. Cindy T. Graham, një psikologe fëmijësh që praktikon në Maryland.

Parapërgatituni

Për disa fëmijë, përgatitja shumë përpara mund të rrisë ankthin, prandaj është e rëndësishme të merren parasysh nevojat individuale të fëmijës suaj. Kur të prezantoni konceptin, kontaktoni linjën tuaj ajrore për të konfirmuar se çfarë do të sjellë procesi për check-in, sigurinë dhe dorëzimin në portë.

Bëni pyetje të hapura

Kur diskutoni fluturimin e ardhshëm, mos bëni supozime për atë që mendon ose ndjen fëmija juaj. “Dëshironi t’i jepni hapësirë fëmijës që të flasë për shqetësimet e tij,” tha Graham. Daniels rekomandoi t’i pyeste ata: “Cila është pjesa më e frikshme e fluturimit vetëm?” dhe duke përdorur përgjigjen e tyre si udhëzues për përgatitjen e tyre.

Paketoni një çantë plot me shpërqendrime, si dhe diçka qetësuese

Një tablet ose telefon i ngarkuar me fotografi të anëtarëve të familjes mund të sjellë rehati dhe filmat ose shfaqjet e reja për t’u parë do të bëjnë që koha të kalojë më shpejt. Nëse linja ajrore ka një aplikacion që mundëson aksesin në argëtimin gjatë fluturimit, ndihmojeni fëmijën tuaj ta shkarkojë atë përpara se të hipë.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.huffpost.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top