FB

June 6, 2022 | 9:55

Si të dini se kur është koha për të marrë ilaçe për depresionin

Të jetosh me depresion nuk është diçka e lehtë. Ka shumë opsione për trajtimin e depresionit, nga terapia dhe opsionet holistike deri te ilaçet kundër depresionit.

Ka shenja të qarta që mund të përfitoni nga mjekimi

Depresioni mund të ndikojë në shëndetin tuaj mendor dhe fizik. Simptomat e zakonshme të çrregullimit të madh depresiv përfshijnë trishtimin, ndjenjat e pavlefshmërisë, ndryshimet në oreks dhe gjumin, lodhjen, vetëvrasjen dhe vështirësinë në përqendrim.

Konsultimi me një psikiatër mund t’ju ndihmojë të vendosni nëse është koha për të provuar mjekimin apo jo

Mjekët do të punojnë ngushtë me pacientët e tyre gjatë një konsultimi për të përcaktuar nëse mjekimi është me të vërtetë alternativa më e mirë dhe për të vendosur se cili ilaç për depresionin mund të jetë më efektiv.

Nuk është turp të marrësh ilaçe për depresionin

Marrja e vendimit për të marrë ilaçe për depresionin mund të jetë e vështirë dhe madje frikësuese në fillim. Pavarësisht stigmës që rrethon marrjen e ilaçeve për shëndetin tuaj mendor, të bësh zgjedhjen për të folur me një psikiatër nuk është një shenjë dobësie apo dështimi.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.huffpost.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top