FB

January 18, 2022 | 8:30

Si të gjeni partnerin ideal…

Shpesh njerëzit priren të lidhen me njerëzit e gabuar, por kjo nuk është e shëndetshme. Ja pra, përse kemi zgjedhur tre hapa për t’u dhënë fund historive me partnerin e gabuar:

 

  1. Reflektoni me seriozitet për mënyrën se përse marrëdhëniet tuaja nuk kanë funksionuar dhe jepini fund vetëfajësimit.

Nga ana tjetër, kuptoni se cilët janë faktorët e përbashkët të këtyre historive. Më në veçanti, ndalni e mendoni: në njëfarë pike të marrëdhënies, keni lejuar që partneri ta ekzagjerojë kundrejt jush duke përdorur dhunën, qoftë edhe vetëm me fjalë? E keni lejuar t’ju shajë e korrigjojë, t’ju thotë se diçka nuk shkon me ju apo me sjelljet tuaja?

  1. Specifikoni me qartësi se çfarë dëshironi nga jeta.

Sqaroni edhe se çfarë ju nevojitet për t’ia dalë mbanë. Përgjigjja: “një burrë që të më dojë” nuk vlen, duke qenë se është “pyetje me kleçkë” dhe, për pasojë, ndez një reaksion zinxhir negativ.

  1. Kuptoni mirë se çfarë mendoni për veten.

Cili është imazhi që keni për veten: nëse nuk ju pëlqen, pikërisht nga aty duhet të nisni çdo gjë. Kini parasysh se ka shumë meshkuj me vlera rreth e rrotull jush. Nevojitet vetëm që t’i njihni pa u gënjyer nga të tjerët. Jeni ju dhe vetëm ju ajo që keni burimet e duhura për të gjetur dhe për t’u lidhur me mashkullin e duhur.

 

 

Përgatiti: Manjola Ereqi | Botuar në Revistën “Psikologjia”, Nr. 163

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top