FB

August 2, 2022 | 10:00

Si të siguroheni që keni gjetur dashurinë e vërtetë…

Dy njerëz të rinj takohen për herë të parë, secili me historinë e tij, me dramat e tij, me pritshmëritë e tij… Kalojnë kohë dhe ata pyesin veten, “A është kjo dashuria e vertetë?”

Gjetja e dashurisë së vërtetë kërkon një udhëtim të madh të brendshëm dhe vetëdije të thellë

Dashuria mund të lindë dhe të rritet deri në atë masë sa të ndihet e lirë të shprehet në tërësinë e saj, të besojnë, të tregojnë për veten dhe të hapë shpirtin ndaj të panjohurës që kemi përpara. Kur jemi të dashuruar, gjithçka merr një ngjyrë dhe shije tjetër. Dashuria nënkupton që mes partnerëve ka një respekt të madh, një mirëkuptim të madh. Megjithatë, ne shpesh ngatërrojmë dashurinë e vërtetë me dëshirën me çdo kusht për të pasur një person në krah.

Procesi i rënies në dashuri kërkon kohë dhe njohje të thellë të personit tjetër

Ndonjëherë, ndihemi të vetmuar, lidhemi me një person dhe mendojmë se jemi të dashuruar me të, por nuk ka pse të jetë. Frika nga të qenit vetëm është një tjetër faktor që mund të na shtyjë të dëshirojmë të gjejmë dashurinë me çdo kusht, ndaj do të jetë e nevojshme të përballemi me këtë frikë. Në shumë raste, ne e idealizojmë personin tjetër dhe e konsiderojmë atë të përsosur për jetën tonë.

Ai është personi i duhur kur…

 1. Ndjeni se ai ju mbështet në zgjedhjet që bëni, ai është bashkëpunëtori juaj
 2. Ju ndjeni se jeni gjithmonë në kontakt me të, e dini se çfarë ndjejnë ata edhe nëse nuk jeni fizikisht afër
 3. Ti i beson atij/asaj
 4. Të bën të lumtur, ndihesh i kompletuar
 5. Ndjeni se asgjë nuk mund t’ju ndajë
 6. Ju ndiheni të mbrojtur
 7. Ndiheni të vlerësuar në gjërat që bëni dhe mbi të gjitha si person
 8. Ndjeni se jeni i rëndësishëm në jetën e tij
 9. Të mbron para të tjerëve
 10. Ju arrini të ruani interesat tuaja individuale të cilat nuk janë domosdoshmërisht të njëjta
 11. Përveç miqve të përbashkët, secili prej jush ka edhe miqtë dhe hapësirat e veta
 12. Ju keni projekte të përbashkëta
 13. Pas një kohe të gjatë ju ndjeni se tërheqja fizike ndaj tij nuk është zvogëluar
 14. Ju e dini se mund të mbështeteni tek ai/ajo në momente të pakëndshme ose ngjarje të papritura

Nuk është personi i duhur kur…

 1. Jeni xheloze për partnerin/en tuaj në mënyrë obsesive
 2. Ndihesh i/e mjerë
 3. Ju gjithmonë debatoni: pas debateve të vazhdueshme ka zemërim dhe pakënaqësi
 4. Ndiheni të irrituar nga qëndrimet e tij/saj
 5. Ju ndiheni të pasigurt dhe të papërshtatshëm pranë tij/saj
 6. Kur ju nevojitet, nuk ka kurrë kohe
 7. Gjithmonë keni frikë se mos e humbisni atë
 8. Ju nuk bëni më dashuri
 9. Ndiheni vetëm / ose shpesh në praninë e tij
 10. Ju mendoni për të ardhmen tuaj pa të / atë
 11. Ai gjithmonë ju kritikon ose tenton t’ju nënçmojë në gjithçka që bëni
 12. Keni frikë t’i kërkoni atij/asaj gjëra
 13. Ndiheni të gjykuar vazhdimisht

 

 

Përgatiti K.I / Burimi psicoadvisor.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top